artikkelit

Voit hakea sisältöä myös tekstihaulla.

Reseptejä voit hakea tarkemmin täältä.

Artikkeli

Vegaaniliiton Tampereen paikallisryhmä järjestää jouluisan kokkauskurssin.

Kurssilla kokkaillaan seitankinkkuja joulupöydän kruunuksi. Jokainen osallistuja tekee oma seitankinkun, jonka saa viedä kotiin. Kurssilla myös maistellaan etukäteen tehtyjä seitankinkkuja ja samalla valmistetaan myös muita jouluherkkuja kuten jouluisa salaatti, vegaanisella mätitahnalla maustettuja alkupalaleipiä ja jälkkäriksi puolukka-kinuskipiirakka (puolofee).

 

Artikkeli
Vegaaniliitto on päivittänyt raskaus-, imetys-, ja lapsuusaikaa koskevat ravitsemustekstit. Päivityksessä on huomioitu laajasti vegaanien ravitsemuksesta tehdyt tutkimukset, niin suomalaiset kuin kansainvälisetkin suositukset sekä kansainvälisesti tunnettujen vegaaniravitsemusasiantuntijoiden asiantuntemus. Keskeisimpiä muutoksia ovat DHA-lisän käyttösuositus odottaville ja imettäville äideille sekä B12- ja jodilisän anto vegaanilapsille jo ennen vuoden ikää, lisäruokiin siirryttäessä.
 
Artikkeli

Vegaaniliiton Kuopion paikallisryhmä järjestää Puijonlaakson kirjastolla ohjelmaa veganismista kiinnostuneille 7.8.2019 kello 17.00-18.30
Ohjelmassa tietoa veganismista, aiheeseen liittyvän kirjallisuuden esittelyä sekä satutunteja lapsille kello 17 ja 18 alkaen!

Facebook tapahtuma:
https://www.facebook.com/events/399285900943772/

Artikkeli
Asiasanat:

Itä-Suomen yliopistolla Joensuun kampuksella järjestettiin keväällä Eläintutkimuspäivät, joiden teemana oli tänä vuonna eläinten näkyvyys mediassa, ympäristössä ja mielikuvissa. Kirjoittaja Tarja Tanskanen istui yhteensä kahdellatoista luennolla ja valitsi niistä kolme kiinnostavinta. Tieteellinen ote yhdistyi luennoilla hyvin konkreettisiin kysymyksiin, joten kuulija selvisi ilman akateemista koulutustakin.

Artikkeli

Miten viidakko muuttaa maailmankatsomusta? Tätä pohtii kiireisen kaupunkielämänsä jättänyt suomalainen nainen.

Artikkeli
Asiasanat:

Kahvila-ravintola Hyve&Paheen salaattipöytä on ollut toukokuusta alkaen vegaaninen ja gluteeniton. Paikan omistajat haistoivat trendin ja päättivät kokeilla. Uudistus toteutettiin paikallisten vegaanien vinkkien avulla.

Joensuun keskustassa on nyt muutama paikka lisää, minne mennä, kun vatsa kurnii ja kahvihammasta kolottaa. Pakkopulla Oy:n omistamat ruokapaikat Hyve&Pahe, Houkutus ja Vesikioski ovat antaneet oman panoksensa valtakunnallisen vegaanibuumin syntyyn.

Artikkeli
Asiasanat:

Facebookin Sipsikaljavegaanit-ryhmästä on kasvanut suoranainen ilmiö. Vegaaniseen roskaruokaan keskittynyt ryhmä haastaa sekä idunpurijamyyttiä että aikamme terveyspakkomielteitä. Ryhmän perustaja Terhi Heimonen luottaa rennon ja myönteisen ilmapiirin voimaan.

Artikkeli

Kun ruokavalioon liitetään vielä allergia tai keliakia, alkaa tavallinen veganismi näyttää ihmeellisen helpolta. Rakel Halmesvaara on onnistunut yhdistämään kaksi haastavaa – vegaaniuden ja gluteenittomuuden.

Artikkeli
Asiasanat:

Kasvisravintola Reformin mainos, sanomalehti Uusi Suometar 8.7.1906.

Vaikka lihansyöntiä kritisoivat jo antiikin kreikkalaiset, vegetarismi laajempana yhteiskunnallisena liikkeenä syntyi 1800-luvun jälkipuoliskolla. Tuolloin se levisi myös Suomeen. Jukka Vornanen on tutkimuksissaan tutustunut tähän suomalaisen kasvissyönnin ensimmäiseen aaltoon.

Artikkeli
Asiasanat:

Yle uutisoi Luonnonvarakeskuksen (Luken) professori Perttu Virkajärven sanoneen, että kotimaisen jauhelihan syönti on ekoteko (1). Professorin väitteeseen sisältyy merkittäviä ongelmia.

Tilaa syöte artikkelit