miksi veganismi

Voit hakea sisältöä myös tekstihaulla.

Reseptejä voit hakea tarkemmin täältä.

Artikkeli

Eveliina Lundqvist opiskeli eläintenhoitajaksi vuosina 2011–2012 ja kirjoitti kokemuksistaan kirjan. Hän halusi oppia lisää muista eläimistä ja selvittää, mitä eläintilojen sisällä tapahtuu päiväsaikaan.

Artikkeli

Paula, Leo, Artturi, Anniina, Netta ja Pekka kertovat, miksi ja miten he vaikuttavat muiden eläinten puolesta.

Artikkeli
Asiasanat:

Eveliina, lääkäri

Kasvokuva

Opiskellessani havahduin vegaaniruokavalion terveellisyyteen ja ekologisuuteen, ensimmäinen kosketukseni veganismiin oli vegaanikurssikaveri. Siirryin sekasyönnistä suoraan vegaaniruokavalioon, vähittäistä siirtymää on ollut kosmetiikassa ja hygieniatuotteissa. Myöhemmin ymmärsin myös eettisen puolen.

Vegaaniliiton julkaisu

MIKSI JA MITEN VEGAANIKSI? Vegaaniliitto ry, 2. painos 2018. 34 sivua.

Johdatus kasvissyöntiin ja vegaaniseen elämäntapaan. Sisältö:

Artikkeli

Tutkimukset osoittavat monien vallitsevien eläinkäsitysten olevan ristiriitaisia ja perusteettomia. Sen lisäksi, että eri lajeilla on ainutlaatuisia kykyjä, niiden ja ihmisten samankaltaisuus on suurempaa kuin usein ajatellaan.

Artikkeli

Eläintuotteiden käyttö tuhlaa aiheetta luonnonvaroja

Prosentteja. Tilastoja. Lukuja lukujen perään. Numerot kertovat julmaa tarinaa, kun nykymuotoista lihantuotantoa tarkastellaan. Ihmiskunnalla olisi avaimet parempaan tulevaisuuteen maapallolla, mutta heittääkö itsekkyytemme kaiken hukkaan?

Artikkeli

Onko eläimillä arvoa yksilöinä?

Eläinten moraalinen arvo herättää monenlaisia kysymyksiä. Jos eläimillä on arvoa yksilöinä, tulisiko meidän pelastaa jänikset ketuilta? Eikö ihminen ole aina käyttänyt eläimiä?

Artikkeli

Kasvissyönti ja ympäristö

Eläinten kasvattaminen ruoaksi kuluttaa monin tavoin maapallon rajallisia resursseja ja huonontaa ympäristön tilaa. Se on keskeinen tekijä tarkasteltaessa globaaleja ympäristöongelmia ja eriarvoisuutta. 

Artikkeli

Ravitsemusasiantuntijat ja lääkärit kehottavat syömään enemmän kasviksia, syöpäjärjestöt ja ravitsemussuositukset kehottavat syömään vähemmän lihaa. Silti Suomessa syödään kasviksia alle suositusten. (1)

Artikkeli

Nykyisin tuotannossa käytettäviä elämiä kasvatetaan teollisissa oloissa. Tilakoot ovat entistä suurempia, minkä seurauksena yksilöllinen hoito on vähäistä tai jopa olematonta. Jalostuksen ja liikkumattomuuden vuoksi useat sairaudet ovat yleistyneet. Ympäristö sisältää virikkeitä niukasti, eivätkä eläimet pysty elämään lajityypillisillä tavoilla.

Tilaa syöte miksi veganismi