Vegaanipuoti

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä.

Miten ja miksi vegaaniksi?

Ilmainen!

MIKSI JA MITEN VEGAANIKSI? Vegaaniliitto ry, 2. painos 2018. 34 sivua.

Johdatus kasvissyöntiin ja vegaaniseen elämäntapaan. Sisältö:

  • Miksi vegaaniksi?
  • Kurkistus eläintilojen sisälle
  • Kasvissyönti ja ympäristö
  • Vegaanin ravitsemus
  • Helppoa ja herkullista kasvisruokaa: vinkkejä ja reseptejä
  • 6 keinoa eläinystävällisempään elämäntapaan

Luettavissa PDF-muodossa (koko 31 Mt).


Liikkujan kasvisruokavalio - kestävää kehitystä

26,00 € (jäsenille 23,00 €)

Uutuus! Kirja kaikille, jotka haluavat syödä vastuullisesti ja samalla suoriutua optimaalisesti omassa lajissaan. Kirjasta opit, kuinka koostaa fyysistä suorituskykyä ja terveyttä tukeva kasvisruokavalio - tai kuinka lisätä kasvikunnan tuotteita omassa ruokavaliossa. Kirja on omiaan myös ravintovalmentajille, personal trainereille ja muille ammattilaisille, jotka työskentelevät ihmisten elintapojen ja terveyden parissa.

Jussi Riekki, Fitra, 2017. 192 sivua.


Elämäni vegaanina - 14 ihmistä huipulla

21,00 € (jäsenille 18,00 €)

Uutuus! Mikä saa pankkiirin siirtymään vuorikiipeilyyn ja veganismiin? Entä miten vegaaninen ruokavalio sopii ultrajuoksijan rankkaan treenirutiiniin?

Elämäni vegaanina – 14 ihmistä huipulla on Mia Takulan kirjoittama kokoelma kertomuksia suomalaisista arkipäivän vaihtoehtoisista sankareista, jotka ovat valinneet vegaanisen elämäntavan. Kirjan henkilökaarti on laaja, ja tarinat ovat kaikki innostavia, mielenkiintoisia sekä keskenään erityyppisiä huippusuorituksia.

 

Mia Takula, Into kustannus, 2017. 252 sivua.


Vegejuhlat - brunsseista häihin

33,00 €

Uutuus! Nuoret catering-yrittäjät Sara ja Elli neuvovat, miten juhliin valmistetaan herkullista ja jokaiselle sopivaa ruokaa. Kirjan kaikki reseptit ovat vegaanisia, gluteenittomia ja vailla valkoista sokeria, joten ne käyvät myös muna- ja maitoallergikoille.

Monipuolisilla ruokaohjeilla saat kahvi-, illallis- ja cocktailpöydät notkumaan kaikenlaisia herkkuja salaatista smoothieen, leivästä leivoksiin ja kvinotosta kakkuun, joten pystyt järjestämään niin häät, valmistujaiset, brunssit kuin tuparitkin.

Mukana on runsaasti konkreettisia vinkkejä menun kokoamiseen ja erikokoisten porukoiden kestitsemiseen. Kirjan ohjeilla juhlasi onnistuvat taatusti ja voit keittiössä hikoilemisen sijaan rentoutua ja keskittyä vieraisiin.

Sara Peltola & Elli Laukkanen, nemo kustannus, 2017. Sidottu. 224 sivua.

 


Tuulispään leivontakirja

29,00 € (jäsenille 25,00 €)


 
Maistuisiko herkullinen juustokakku, makeat whoopie-leivonnaiset, kirpeät tyrnipikkukakkuset tai amerikkalaiset minipannarit? Suositusta Kamomillan konditoria -blogista tunnetun Satu Saunion ensimmäinen keittokirja on matka ihanien leivonnaisten valloittavaan maailmaan. Tuulispään leivontakirjan resepteissä käytetään vain kasviperäisiä aineksia. Kirjaan kootut reseptit ovat helppoja eli jos osaat mitata ja sekoittaa, osaat varmasti leipoa näitä vegaanisia herkkuja. Toimeen tartutaan yksinkertaisin raaka-ainein, jotka löytyvät kaikille tutuista ruokakaupoista. Tuulispää toimii eläinten turva- ja vanhainkotina. Se tarjoaa kodin noin viidellekymmenelle eläimelle, joiden joukossa on kanoja, lehmiä, sikoja, lampaita, vuohia ja hevosia. Kirjassa kerrotaan myös Tuulispään asukkaista ja heidän elämästään.
 
 
Satu Saunio. Finn Lectura, 2015. 312 sivua.

 


Miksi emme syö eläimiä?

22,00 € (jäsenille 18,00 €)

Miksi emme syö eläimiä on lapsille suunnattu kuvakirjan muotoon tehty tietokirja siitä, miksi monet valitsevat lihattoman ruokavalion tai ovat vegaaneja. Kirjassa esitetään asiallisesti, millaista elinympäristöä ihmisten tuotantoeläiminä pitävät eläimet todella tarvitsisivat voidakseen hyvin. Kirjassa kerrotaan myös tehokalastuksen vaikutuksista sekä muista ihmisten luontoon vaikuttavista toimista. Kirja ei ole syyllistävä tai ahdistava vaan se muistuttaa ihmisen vastuusta ja rohkaisee keksimään tapoja, jolla ihminen voi elää paremmin sopusoinnussa muiden eläinten ja luonnon kanssa.

 

Kirjan vaikuttavan kuvituksen ja tekstin on tehnyt amerikkalainen Ruby Roth, joka on vegaani itsekin. Hän huomasi lasten kiinnostuksen aiheeseen opettajana toimiessaan ja sai siitä pontimen tehdä aiheesta kirjan.

Ruby Roth (teksti ja kuvitus), Pauliina Klemola (suomentaja), Aurinko kustannus, 2015. Sidottu. 43 sivua.


Rawsome Vegan Cookbook

27,00 € (jäsenille 23,00 €)

Emily von Euw, author of the bestselling Rawsome Vegan Baking, has creative recipes for savoury, mouthwatering main dishes and meals. Emily's balance of raw and lightly-cooked savoury recipes range from Veggie Wraps with Miso Mustard Gravy to Raw Pizza with Spinach Pesto and Yam Burgers with Daikon Fries and Ketchup. They deliver the comfort and complexity sometimes missed in vegan diets and they're eye catching to boot. Readers will be left feeling stuffed and satisfied. Emily's popular blog, This Rawsome Vegan Life, won the Vegan Woman's Vegan Food Blog Award and was named one of the Top 50 Raw Food Blogs. Her tempting vegan eats paired with her spectacular photography mesmerizes a strong following of more than 86,275 Facebook followers.

Emily von Euw.


Vegeä

25,00 € (jäsenille 21,00 €)

Yhä useampi haluaa kokkailla täysin kasvispohjaista ruokaa. Vegeä-kirjassa vegaaniruokabloggaaja Paula Heinonen jakaa omat suosikkireseptinsä kesäisissä tunnelmissa. Kaikki reseptit soveltuvat myös ympäri vuoden valmistettavaksi pienillä muutoksilla.

Kirjasta löytyy kaikkea aamupala-ideoista, ronskiin grillaukseen ja makeisiin lopetuksiin. Reseptit ovat rentoja ja helposti lähestyttäviä eikä aineksia tarvitse mittailla otsakurtussa onnistuakseen. Ohjeiden toteuttaminen onnistuu myös loistavasti vaatimattomimmissa olosuhteissa kuten mökillä ja monessa ohjeessa on tehosekoittimella huristelu vaihdettu käsivoimiin.

Kirjasta löytyy kokeiltavaa niin sekasyöjille kuin pitkän linjan vegeillekin. Tule siis kokeilemaan miten toimii burgeri mustapapupihvin kanssa ja kuinka upotetaan muhkea kesäkurpitsa suklaakakkuun!

Paula Heinonen. Readme.fi, 2016. 187 sivua.


Kasvisseikkailu

26,00 € (jäsenille 22,00 €)

Raisa Kettunen, KASVISSEIKKAILU. Moreeni, 2013. Sidottu. 79 sivua.

Lähde mukaan kasvisseikkailuun! Kasvimaan veikeät hahmot Massu Kattinen, Kani Kamala, Lettu Kettutyttö ja Herra Hankala johdattavat herkulliseen seikkailuun, jossa kasvikset eivät ole vain pakollinen lisuke lautasen reunalla vaan voiman ja hyvän olon lähde. Ihanat reseptit tekevät tutuiksi kasvikunnan eriväriset ja monenmuotoiset luomukset, joita lapsikin on pian valmis maistamaan. Ravitseva kasvisruoka maistuu ja tekee hyvää koko perheelle.


Makumetkuja murusille - pienen eläinten ystävän keittokirja

23,00 € (jäsenille 18,00 €)

Inna Somersalo, Elina Kauppila, Makumetkuja murusille - pienen eläinten ystävän keittokirja. Finn Lectura, 2013. Nidottu. 96 sivua.

Makumetkuja murusille - pienen eläinten ystävän keittokirja on oiva, hauskasti kuvitettu reseptikirja lapsille. Reseptit ovat jo useita kasviskeittokirjoja julkaisseen Inna Somersalon sekä kirjan kuvittaneen Elina Kauppilan käsialaa. Valmistusohjeet on kuvitettu vaihe vaiheelta, ja ohjeisiin on myös merkitty ikäsuositus valmistuksen vaativuuden mukaan. Erinomainen lahjaidea jokaiselle pikkukokille!


Toistaiseksi loppu

Puputytön juhlakirja

21,00 € (jäsenille 18,00 €)
Raisa Kettunen, PUPUTYTÖN JUHLAKIRJA. Moreeni, 2011. Sidottu. 208 sivua.
 
Puputytön juhlakirja kattaa vuoden monet juhlat uudesta vuodesta jouluun sekä joukon ainutkertaisia juhlapäiviä, kuten häät ja valmistujaiset. Lisäksi kirja esittelee aivan uudenlaisia juhlia, esimerkiksi karkauspäivän kekkerit neljän vuoden välein ja eläinten kunniaksi vietettävä eläinten päivä lokakuussa. Kuhunkin juhlaan huolella mietitty herkullinen menu on vaihteleva ja helppotekoinen, ja runsaasti kuvitetussa kirjassa esitellään myös teemoihin sopivia askartelu- ja koristeluvinkkejä.

Puputyttö ja vohvelisankari - vegaanin herkkukirja

17,00 € (jäsenille 14,00 €)
Raisa Kettunen, PUPUTYTTö JA VOHVELISANKARI - VEGAANIN HERKKUKIRJA. Moreeni, 2010. Sidottu. 120 sivua.

Herkku- ja leivoskirja, joka sisältää pikkukakku-, keksi-, pikkuleipä- sekä herkku- ja karkkiohjeita. Lisäksi ohjeita ja vinkkejä vegaaniseen leivontaan.


Villi jouluvegaani

25,00 € (jäsenille 20,00 €)

UUTUUS! Upeassa ja kätevässä nelivärisessä keittokirjassa on kaksikymmentäviisi yksinkertaista vegaanireseptiä, joilla loihdit maukkaan ja ainutlaatuisen joulun. Ruokien raaka-aineet löytyvät tavallisista ruokakaupoista. Muutamat erikoisemmat ainekset tekevät joulusta ikimuistoisen.

Halutessasi voit lisätä mukaan villivihanneksia, joista monet löytyvät kaupunkiluonnostakin.

Tallbergin 20-vuotinen, kansainvälinen ura keittiömestarina tarjoaa nyt myös vegaaneille ainutlaatuisia ja moniulotteisia makuja, maun kerrostumia ja uusia makuyhdistelmiä.

Sami Tallberg. into, 2016.


På djurens sida

12,50 € (jäsenille 10,50 €)

PÅ DJURENS SIDA. 192 sivua, pehmeät värikannet, 15 m/v valokuvaa. Omakustanne. Ruotsinkielinen.

Kirja kertoo ruotsalaisesta eläinoikeusliikehdinnästä.


T-paita: Eläin ei ole kone (unisex)

20,00 € (jäsenille 15,00 €)

Luomupuuvillainen T-paita, unisex-mallia. Kokovaihtoehdot näkyvät alla olevassa laatikossa. Huom! Koot ovat reilun kokoisia. Paitaa on ainoastaan mustan värisenä.


T-paita: Eläin ei ole kone (ladyfit)

20,00 € (jäsenille 15,00 €)

Luomupuuvillainen T-paita. Tämä naisten malli kapenee hieman keskeltä. Kokovaihtoehdot näkyvät alla olevassa laatikossa. Paitaa on ainoastaan mustan värisenä.


Kananmunattomia reseptejä

Ilmainen!

KANANMUNATTOMIA RESEPTEJÄ. Vegaaniliitto ja Animalia 2008. Nelivärinen A3-kokoinen esite, taitettuna A5-kokoon.

Omelettia, täytekakkua ja muita herkkuja ilman kananmunaa.

Luettavissa PDF-muodossa: kansi ja faktatreseptit.


Toistaiseksi loppu

Vegaia 2014/3

Ilmainen!
Sisältö mm.
  • Asiaa fruitarismista
  • Kirja-arvostelu "Vegan cookies invade your cookie jar"
  • Kasvissyönnin ja veganismin eri termit
  • Lääkäri vastaa veganismia koskeviin kysymyksiin
  • Opinnäytetyö vegaanimatkailusta

Toistaiseksi loppu

Vegaia 2014/2

Ilmainen!
Sisältö mm.
  • Eläintuotteiden käyttö tuhlaa aiheetta luonnonvaroja
  • Katseet kohtaavat taidegalleriassa
  • Tuulispään monta tarinaa
  • Tallinnan uudesta vegaaniravintolasta saa myös tuoreruokaa

Toistaiseksi loppu

Vegaia 2013/4

Ilmainen!
Sisältö mm.
  • Australian halki askel kerrallaan
  • Vegaanin kasvot, monimuotoiset vegaanit
  • Nick Cooney
  • Tallinna
  • Vegaani tatuoija
  • Uusi "Kylväjä manifest" -palsta

Toistaiseksi loppu

Vegaia 2013/3

Ilmainen!
Sisältö mm.:
  • Veganismi marginaalista maineeseen
  • Vegantrenden i Hollywood
  • Pariisi, Italia, Tallinna, Vaasa
  • Vegaani siivoaa
  • Veganismi kuvataiteessa
  • Ratsastaminenko vegaanista?
  • Vegaaniliitto 20v
  • Raakaravinto
  • Runsaudensarvi

Vegaia 2012/3

Ilmainen!

VEGAIA 2012/3. VIRO-ERIKOISNUMERO: Kuulumisia etelänaapurista, ravintolavinkkejä Viroon, reseptejä, kesäkuulumisia Tampereelta.


Vegaia 2011/3

Ilmainen!

VEGAIA 2011/3. Lontoo - Unelmien kaupunki, Kasvissyöjänä Texasissa, Roskaruokaa vai viherpirtelöä.


Toistaiseksi loppu

Vegaia 2011/2

Ilmainen!

VEGAIA 2011/2. Fazer Amica, vegaanin kotivara, raakaruokaherkut, tuntevatko kalat?


Vegaia 2009/4

Ilmainen!

VEGAIA 2009/4. Pieni leipätesti, Salla Tuomivaaran haastattelu, Valitse vege -kampanja.


Toistaiseksi loppu

Vegaaniliitto Facebookissa