Punaisen lihan syönti kasvattaa ennenaikaisen kuoleman riskiä

Yhdysvaltalaisen National Cancer Instituten tutkijoiden mukaan ihmisillä, jotka syövät runsaasti punaista tai prosessoitua lihaa, on suurin riski sairastua sydänkohtauksiin, syöpään ja muihin hengenvaarallisiin sairauksiin.

Rashmi Sinha tutkijaryhmineen selvitti noin 500 000:n, iältään 50–71 -vuotiaiden ihmisten terveystietoja ruokailutottumuksia ja elämäntapoja koskevalla kyselyllä. Tutkijaryhmä jakoi ihmiset lihankulutuksen mukaan viiteen luokkaan, joista eniten punaista lihaa kuluttavilla esiintyi muita enemmän yleistä kuolleisuutta, sydäntauteja ja syöpää. Lisäksi tutkijaryhmä arvioi, että 11 prosenttia miesten ja 16 prosenttia naisten ennenaikaisista kuolemista voitaisiin välttää, jos ihmiset vähentäisivät punaisen lihan kulutusta vähiten kuluttavan viidenneksen tasolle.

Maggie Fox, Reuters. Red meat raises risk of all kinds of death. 25.3.2009.