Soija ei vaikuta mieshormoni testosteroniin

Tuore analyysi, joka julkaistaan Fertility and Sterility -lehdessä, osoittaa, että soijatuotteet tai soijaperäiset isoflavoni-lisät eivät vaikuta miesten testosteronitasoon. Tutkijat perehtyivät yli 50 hoitoryhmän tietoihin analyysiä varten. Soijatuotteet sisältävät fytoestrogeenejä, mukaan lukien isoflavoneja, joilla on heikkoja estrogeenin kaltaisia ominaisuuksia.

Muut tutkimukset ovat antaneet viitteitä siitä, että soijan kulutus pienentäisi sydäntautien ja joidenkin syöpätyyppien riskiä.

Hamilton-Reeves JM et al. Clinical studies show no effects of soy protein or isoflavones on reproductive hormones in men: results of a meta-analysis. Fertil Steril. June 11, 2009.

Vegaaniliitto Instagramissa