Vegekaupan tuotevalikoimaa

Suomen ensimmäinen vegaaninen ruokakauppaketju laajenee Tampereelle

Teksti: Anniina Ljokkoi
Kuvat: Tomi Tulipääsky

Vegekaupalla on suunnitelmissaan koko Suomen kattava vegaanisten tuotteiden jakelu.

Vegekauppa Tampereen Facebook-sivulla kerrotaan uuden myymälän valmistelujen etenevän hyvää vauhtia. Osakeanti on päättynyt ja nyt etsitään liiketilaa Tampereen keskustasta.

– Tavoitteena on saada Tampereelle samankokoinen myymälä yhtä hyvällä sijainnilla kuin Vegekauppa Turun keskustan Forum-korttelissa. Myös tuotevalikoima on sama, Tampereen myymälästä vastaava Terhi Ketola kertoo.

Tampereen kauppa aukeaa suunnitelmien mukaan kevään aikana.

Tampereen kauppa aukeaa suunnitelmien mukaan kevään aikana. Se pyrkii täyttämään Tampereella myymälänsä sulkeneen ekokauppa Runsaudensarven jättämän tyhjiön ja on hankkinut siltä kalustoa uuteen Vegekauppaan.

Perustajaosakkaina ovat kauppias Terhi Ketolan lisäksi Vegekaupan perustaja Tuukka Simonen, ketjun tuleva toimitusjohtaja Timo Alanko sekä Lappeenrannassa lopetetun Vegekaupan kauppias Toni Sirviö.

Haussa kauppiaita eri puolilta Suomea

Vegekauppa mainostaa tarjoavansa eettisiä ja laadukkaita vegaanisia tuotteita. Timo Alanko ei salaile aikeita saada lisää myymälöitä ainakin suuriin kaupunkeihin ympäri Suomen.

– Etsimme jatkuvasti uusia innokkaita yrittäjiä ja olemme saaneetkin yhteydenottoja myös muista kaupungeista. Tarjoamme kaiken osaamisemme tuleville vegekauppiaille, jotta kauppaketjun leviäminen ei olisi vain yrittäjän oman osaamisen varassa, Timo Alanko kertoo.

Vegekauppa on myös uudistanut verkkokauppansa, jotta heidän tuotteensa olisivat paremmin saatavilla myös niillä alueilla, joilla ei ole riittävää asiakaspohjaa myymälän kannattavalle toiminnalle.