Uutiset ja tiedotteet

Päivitys: Terveys-teksti uusittu

Vegaaniliiton ravitsemusasiantuntijat ovat puurtaneet viime aikoina päivittäen sivuiltamme löytyviä artikkeleita ravitsemuksesta ja terveydestä. Viimeisin mittava päivitys on juuri julkaistu kattava katsaus syihin miksi veganismi on terveyden kannalta hyvä ratkaisu.
Klikkaa tästä lukemaan!

Kannanotto lapsien oikeudesta vegaaniruokaan

Vegaaniliitto on huolissaan perheistä joiden lapset eivät saa sopivaa ruokaa päiväkodeissä, kouluissa tai oppilaitoksissa. Veganismissa kysymys on vakaumuksesta, joka on Suomessa yhdenvertaisuuslain suojaama asia. Ruokavalio on yksi tärkeimmistä keinoista toteuttaa tätä eettistä vakaumusta, jonka mukaan eläinten käyttäminen ravintona tai muina hyödykkeinä ja esimerkiksi viihteenä on väärin. Vegaaniperheiden lapsille tulee tarjota täyspainoista ja ravitsevaa vegaanista ruokaa, esimerkiksi lakto-ovo-vegetaarinen ruoka ei ole vaihtoehto.

Tarjottavan kasvisruoan valmistaminen suoraan vegaaniseen ruokavalioon sopivana mahdollistaisi kustannusten laskun lisäksi muna- ja maitoallergisten ihmisten huomioimisen ja sopisi monen kaupungin ja kunnan ilmastostrategioiden tavoitteisiin.

Lue Vegaaniliiton kannanotto tästä (PDF-tiedosto).

On(ko) aika mitata D-vitamiinipitoisuudet? (Yritysyhteistyö)

Ravitsemustiimimme on vastannut usein kysyttyyn kysymykseen – pitäisikö vegaanin tarkistaa joidenkin ravintoaineiden saanti laboratoriokokein? Vastauksen voit lukea Vegaaniliiton nettisivuilta, tästä linkistä (lyhyesti: ei todellakaan ole kaikille välttämätöntä, mutta joskus siitä voi olla hyötyä).  Jos tulet siihen tulokseen, että mittauksia olisi hyvä tehdä, yksi tapa tehdä se kätevästi on käyttää Vegaaniliiton asiantuntijoiden itse suunnittelemaa pakettia Puhti -laboratoriopalveluissa:https://www.puhti.fi/tuote/vegaanin-testipaketti/ Tämän paketin hinnasta Vegaaniliitto saa pienen provision, joten tuet samalla toimintaamme. Huom! Juuri tästä paketista ei sitten vastaavasti saa 10 % alennusta, joka meillä on jäsenetuna muiden pakettien kohdalla.

Vegaaniliitto yhteistyöhön Norex Selected Brands Oy:n kanssa

Vegaaniliitto ja alkoholialan maahantuontiyritys Norex Selected Brands Oy ovat aloittaneet yhteistyön. Yhteistyö koskee Norexin maahantuomia vegaanisia viinejä ja Viikonviini.fi-sivustoa.

Yhteistyön tarkoituksena on lisätä tietoutta viinien valmistusprosessien eettisyydestä ja vegaanisten viinien tarjonnasta. Tavoitteena on myös edistää vegaanisten viinien kysyntää viiniä ostavien kuluttajien, ravintoloiden ja hotellien keskuudessa. Esittelemme muun muassa eri juhlakausiin sopivia viinejä sekä ruoan ja viinin makupareja.

Vegaaniliitto toivoo, että jatkossa niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin huomaavat, että vegaaniset viinit sopivat erinomaisesti kaikille viininjuojille ruokavaliosta riippumatta.

Norex Selected Brands Oy on vuonna 1981 perustettu perheyritys. Tuotevalikoimasta löytyvät niin viinit, väkevöidyt viinit kuin väkevät alkoholijuomatkin. Vegaanisia viinejä on valikoimassa noin 60 kattaen puna-, valko-, rosé- ja kuohuviinit.

Lue lisää vegaanisista viineistä Viikonviini.fi-sivustolta: https://viikonviini.fi/vegaaniset-viinit