Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Arki » Miksi minusta tuli vegaani?

Miksi minusta tuli vegaani?

Kasvokuva

Eveliina, lääkäri

Opiskellessani havahduin vegaaniruokavalion terveellisyyteen ja ekologisuuteen, ensimmäinen kosketukseni veganismiin oli vegaanikurssikaveri. Siirryin sekasyönnistä suoraan vegaaniruokavalioon, vähittäistä siirtymää on ollut kosmetiikassa ja hygieniatuotteissa. Myöhemmin ymmärsin myös eettisen puolen.


Kasvokuva

Roope, oikeustieteen opiskelija ja Animalian aktiivi

Niin kauan kuin muistan olen suhtautunut epäröiden ajatukseen tappamisesta ruoan takia. Yleinen elämän kunnioitus oli kasvissyöntini perusteena, ja vegaaniksi ryhdyin, kun opin tuotantoeläinten karmeista oloista. Sen jälkeen moni näistä epäkohdista on alkanut tuntua välttämättömältä edellytykseltä tuotannolle.


Kasvokuva

Visa, liikuntaneuvoja

En enää halunnut olla osa hiljaista massaa, joka omalla ajattelemattomuudellaan mahdollistaa laajamittaisen eläinten hyväksikäytön. Vegaaniseen maailmaan tutustuttuani olenkin huomannut, ettei eläintuotteiden käytölle ole minkäänlaista tarvetta. Ruokaa, vaatteita, kosmetiikkaa – kaikki löytyy vegaanisena!


Kasvokuva

Juho, klassisen laulun opiskelija ja tuleva filosofian ja luokanopettaja

Minulle vegaanisessa elämäntavassa on kyse kaikkien yksilöiden – niin ihmisten kuin muidenkin eläinten – vapaudesta ja oikeudesta elämään. Se on johdonmukainen askel pyrkimyksessä hierarkioista pois kohti tasa-arvoa ja oikeasti kestävää kehitystä. Ja mikä tärkeintä, se on myös antanut valtavan paljon!


Kasvokuva

Elina, yrittäjä, ruokabloggaaja ja keittokirjailija

Ryhdyin kasvissyöjäksi 13-vuotiaana luettuani lehdestä artikkelin broilerinkasvatuksesta. Pari vuotta myöhemmin jätin pois muutkin eläinkunnan tuotteet. Vanhemmiten eläinten oikeuksien rinnalle ovat tulleet myös ympäristö- ja terveyssyyt. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vakuuttuneempi olen elämäntavastani.


Kasvokuva

Tiina, erityisluokanopettaja

Ysiluokkalaisena luin lehtiartikkelin kasvissyönnistä ja pyysin Vegaaniliitolta lisää tietoa. Siten avautuivat myös terveydelliset ja ekologiset näkökohdat. Minulle ensisijainen syy veganismiin oli rakkaus eläimiin. Terveysvaikutukset aloin ymmärtää, kun esimerkiksi heikot hemoglobiiniarvoni vihdoinkin paranivat.


Kasvokuva

Oskari, ympäristöalalla työskentelevä perheellinen insinööri

Kyseenalaistin tehotuotannon ja hetken jälkeen eläintuotannon oikeutuksen. Hain tietoa eläintuotannosta ja -oikeusasioista sekä kasvissyönnistä. Jako syötäviin ja ei-syötäviin eläinlajeihin alkoi tuntua teennäiseltä ja hyväksikäyttö väärältä. Ei ollut enää perustetta tai oikeutusta jatkaa eläinperäisten tuotteiden käyttöä.


Kasvokuva

Aale, opiskelija

Aloin kasvissyöjäksi lähinnä kumppanini siivellä, mutta myöhemmin en voinut sulkea silmiäni maito- ja munatuotannon kauheuksilta, joten vegaanius oli väistämätöntä. Varsinkin dokumentteja katsomalla maailman pahuus on iskenyt niin kovasti sydämeen, etten usko, että pystyisin palaamaan lihansyöntiin.

Lue lisää tarinoita sekä syistä ja tavoista siirtyä vegaaniseen elämäntapaan Vegaaniliiton Miksi ja miten vegaaniksi? -esitteestä.