Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » veganismi

veganismi

Jo vuosituhansia ihmiset ovat pohtineet, miten elää sopusoinnussa muiden eläinlajien ja ympäristönsä kanssa. Veganismilla ja kasvissyönnillä on pitkät perinteet kautta maailman. Erilaisia syitä ryhtyä vegaaniksi voivat olla mm. eläinten oikeudet, eläinten olot, oma terveys, ympäristövaikutukset ja myös henkiset tai uskonnolliset syyt.

Veganismi käy kaikenlaisille ja kaikenikäisille ihmisille. Vegaaninen ruokavalio voi olla aivan yhtä yksipuolista tai monipuolista kuin mikä tahansa muukin ruokavalio, mutta oikein koostettuna käy kenelle tahansa eri tarpeisiin ja elämänvaiheisiin.

Mikä on vegaani?

Vegaani on henkilö, joka ei osta mitään eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita, eikä tue palveluita, jotka perustuvat eläinten riistoon.


Miksi veganismi?

Vegaanit eivät ole yhtenäistä massaa, jolla olisi yhtenevä maailmankuva, vaan he ovat mitä erilaisimpia yksilöitä, jotka kaikki ovat kuitenkin syystä tai toisesta ryhtyneet vegaaneiksi.


Vegaanin oikeudet

Vegaaniliitto pyrkii edistämään myös vegaanien oikeuksia ja asemaa yhteiskunnassa, jonka rakenteet perustuvat vahvasti muunlajisten eläinten sorrolle.


Usein kysytyt kysymykset

Tutustu kysymyksiin joita vegaanit ja Vegaaniliitto useimmin saa, ja kerromme vastaukset. Voit esittää myös oman kysymyksesi meille.