Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ravitsemus » Muut ravintoaineet » Riboflaviini

Riboflaviini

Teksti: Sari Komulainen ja Lotta Pelkonen, TtK

Asiasanat: kivennäisaineet, ravitsemus, riboflaviini, terveys, vitamiinit

Päivitetty:

Tarkistettu:

Riboflaviini eli B2-vitamiini on vesiliukoinen, ja sitä täytyy saada ruoasta päivittäin. Riboflaviini toimii muun muassa elimistön energia- ja rasvahappoaineenvaihdunnassa.

Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan riboflaviinin päivittäinen saantisuositus on aikuisille naisille 1,3 mg/vrk ja miehille 1,7 mg/vrk1.

Riboflaviinin saannin voi varmistaa lisäämällä oluthiivahiutaleita ruokaan. Oluthiivahiutaleissa on merkistä riippuen riboflaviinia 18–25 mg / 100 g.

Useisiin kasvimaitoihin on lisätty riboflaviinia, esimerkiksi:

  • Alpro mantelijuoma maustamaton: 0,21 mg / 100 ml
  • Alpro soijajuoma original: 0,21 mg / 100 ml
  • Oatly kaurajuoma original: 0,21 mg / 100 ml

Muita hyviä riboflaviinin lähteitä ovat esimerkiksi (mg / 100 g)2:

  • Manteli 0,7
  • Vehnänalkio 0,63
  • Herkkusieni 0,42
  • Lehtikaali 0,35
  • Kurpitsansiemen 0,32
  • Kvinoa, siemen 0,32
  • Soijapapu 0,31
  • Herne 0,3

Lähteet

  1. Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014 (PDF)
  2. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ravitsemusyksikkö. Elintarvikkeiden koostumustietokanta. Versio 16. Helsinki 2013. www.fineli.fi