Riboflaviini eli B2-vitamiini on vesiliukoinen, ja sitä täytyy saada ruoasta päivittäin. Riboflaviini toimii muun muassa elimistön energia- ja rasvahappoaineenvaihdunnassa.
Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan riboflaviinin päivittäinen saantisuositus on aikuisille naisille 1,3 mg/vrk ja miehille 1,7 mg/vrk1.
Riboflaviinin saannin voi varmistaa lisäämällä oluthiivahiutaleita ruokaan. Oluthiivahiutaleissa on merkistä riippuen riboflaviinia 18–25 mg / 100 g.
Useisiin kasvimaitoihin on lisätty riboflaviinia, esimerkiksi:
- Alpro mantelijuoma maustamaton: 0,21 mg / 100 ml
- Alpro soijajuoma original: 0,21 mg / 100 ml
- Oatly kaurajuoma original: 0,21 mg / 100 ml
Muita hyviä riboflaviinin lähteitä ovat esimerkiksi (mg / 100 g)2:
- Manteli 0,7
- Vehnänalkio 0,63
- Herkkusieni 0,42
- Lehtikaali 0,35
- Kurpitsansiemen 0,32
- Kvinoa, siemen 0,32
- Soijapapu 0,31
- Herne 0,3