Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Punajuurirotit

Punajuurirotit

RuokatyyppiPadat, Pannuruoat
RuokavalioPähkinätön, Palkokasviton, Soijaton

Pannulla paistetut suolaiset, mausteiset lätyt Sri Lankasta.

Ainekset

  • 2,25 dl hienoksi raastettua punajuurta
  • 1 hienoksi pilkottu sipuli
  • 1 tl hienoksi raastettua inkivääriä
  • 1 hienoksi pilkottu vihreä chili (tai chilijauhetta)
  • 1 tl jeeran siemeniä
  • 4,5 dl grahamjauhoja
  • 0,75 tl garam masalaa
  • hippu kurkumaa
  • hieman suolaa
  • (3 - 4 tl hienoksi silputtuja tuoreen korianterin lehtiä)
  • reilu 1 dl haaleaa vettä
  • rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää sen verran vettä, että saat jäykän taikinan. On hyvä, jos jaksat vaivata taikinaa, kunnes se on rakenteeltaan kimmoisaa. Anna taikinan levätä peitettynä, mieluiten 1,5 - 2 tuntia.
  2. Jauhota leivinalusta. Jaa taikina 8 osaan, pyöritä palloiksi. Kauli vajaan paistinpannun kokoisiksi ohuiksi lätyiksi.
  3. Öljyä paistinpannu ja paista leivät yksi kerrallaan kummaltakin puolelta kypsiksi, lisää öljyä tarvittaessa. Laita valmiit leivät lautaselle kattilan kannen alle odottamaan koko satsin valmistumista. Tarjoa leivät mieluiten vielä lämpiminä.
  4. Halutessasi voit korvata punajuuren perunalla tai herneillä tai tehdä perusroteja ilman juureksia ja mausteita.

Lähde

Päivi Mattila (Vegaia 3/2007)