Mausteinen lisäke Sri Lankasta.
Ainekset
- 500 g perunoita
- 2 - 3 sipulia
- vajaa 1 tl suolaa
- 0,25 tl kurkumaa
- n. 1 tl chilijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- reilusti öljyä
- 1 tl curryjauhetta
- 0,5 tl jauhettuja (mustia) sinapinsiemeniä tai sinappia
- 1 kanelitanko tai n. 1/3 tl jauhettua kanelia
- 1 tl sitruunamehua tai omenaviinietikkaa
Valmistus
-
Keitä perunat, pilko suupalan kokoisiksi. Viipaloi sipulit.
-
Kuullota sipulia, sinapinsiemeniä ja kanelia. Lisää sitten peruna ja loput mausteet.
-
Poista kanelitanko ja lisää sitruunamehu tai etikka.
Lähde
Päivi Mattila (Vegaia 3/2007)