Punajuurirotit

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 2,25 dl hienoksi raastettua punajuurta
  • 1 hienoksi pilkottu sipuli
  • 1 tl hienoksi raastettua inkivääriä
  • 1 hienoksi pilkottu vihreä chili (tai chilijauhetta)
  • 1 tl jeeran siemeniä
  • 4,5 dl grahamjauhoja
  • 0,75 tl garam masalaa
  • hippu kurkumaa
  • hieman suolaa
  • (3 – 4 tl hienoksi silputtuja tuoreen korianterin lehtiä)
  • reilu 1 dl haaleaa vettä
  • rypsiöljyä paistamiseen

Pannulla paistetut suolaiset, mausteiset lätyt Sri Lankasta.

Valmistus

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää sen verran vettä, että saat jäykän taikinan. On hyvä, jos jaksat vaivata taikinaa, kunnes se on rakenteeltaan kimmoisaa. Anna taikinan levätä peitettynä, mieluiten 1,5 – 2 tuntia.
  2. Jauhota leivinalusta. Jaa taikina 8 osaan, pyöritä palloiksi. Kauli vajaan paistinpannun kokoisiksi ohuiksi lätyiksi.
  3. Öljyä paistinpannu ja paista leivät yksi kerrallaan kummaltakin puolelta kypsiksi, lisää öljyä tarvittaessa. Laita valmiit leivät lautaselle kattilan kannen alle odottamaan koko satsin valmistumista. Tarjoa leivät mieluiten vielä lämpiminä.
  4. Halutessasi voit korvata punajuuren perunalla tai herneillä tai tehdä perusroteja ilman juureksia ja mausteita.
Lähde:

Päivi Mattila (Vegaia 3/2007)

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.