Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » vegaaniliitto

vegaaniliitto

Jo vuosituhansia ihmiset ovat pohtineet, miten elää sopusoinnussa muiden eläinlajien ja ympäristönsä kanssa. Veganismilla ja kasvissyönnillä on pitkät perinteet kautta maailman. Erilaisia syitä ryhtyä vegaaniksi voivat olla mm. eläinten oikeudet, eläinten olot, oma terveys, ympäristövaikutukset ja myös henkiset tai uskonnolliset syyt.

Veganismi käy kaikenlaisille ja kaikenikäisille ihmisille. Vegaaninen ruokavalio voi olla aivan yhtä yksipuolista tai monipuolista kuin mikä tahansa muukin ruokavalio, mutta oikein koostettuna käy kenelle tahansa eri tarpeisiin ja elämänvaiheisiin.

Mikä on vegaani?

Vegaani on henkilö, joka ei osta mitään eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita, eikä tue palveluita, jotka perustuvat eläinten riistoon.


Miksi veganismi?

Vegaanit eivät ole yhtenäistä massaa, jolla olisi yhtenevä maailmankuva, vaan he ovat mitä erilaisimpia yksilöitä, jotka kaikki ovat kuitenkin syystä tai toisesta ryhtyneet vegaaneiksi.


Vegaanin oikeudet

Vegaaniliitto pyrkii edistämään myös vegaanien oikeuksia ja asemaa yhteiskunnassa, jonka rakenteet perustuvat vahvasti muunlajisten eläinten sorrolle.


Usein kysytyt kysymykset

Tutustu kysymyksiin joita vegaanit ja Vegaaniliitto useimmin saa, ja kerromme vastaukset. Voit esittää myös oman kysymyksesi meille.


Vegaaniliitto ry on vuonna 1993 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kasvissyöntiä ja veganismia, elämäntapaa, jossa vältetään eettisistä, ekologisista ja terveydellisistä syistä kaikkia kokonaan tai osittain eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita sekä eläinten hyväksikäyttöön perustuvia palveluita.

Vegaaniliiton perustoimintaan kuuluvat mm. julkaisutoiminta verkkosivujen ja esitteiden muodossa, kannanotot ajankohtaisiin kysymyksiin sekä asiantunteva tutkittuun tietoon perustuvan ravitsemustiedon tuominen kaikkien saataville. Vaikutamme sekä kuluttajiin että päättäjiin järjestämällä erilaisia tapahtumia, olemalla mukana keskusteluissa asiantuntijan roolissa ja toimimalla eri tavoin veganismin helpottamiseksi ja saattamiseksi osaksi ihmisten arkea.

Tutustu Vegaaniliiton sääntöihin ja tue toimintaamme liittymällä jäseneksi. Tutustu myös jäsenetuihin ja ryhdy vapaaehtoiseksi mikäli sinulla on antaa aikaasi eläinten, ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin hyväksi!