Pannulla paistetut suolaiset, mausteiset lätyt Sri Lankasta.
Ainekset
- 2,25 dl hienoksi raastettua punajuurta
- 1 hienoksi pilkottu sipuli
- 1 tl hienoksi raastettua inkivääriä
- 1 hienoksi pilkottu vihreä chili (tai chilijauhetta)
- 1 tl jeeran siemeniä
- 4,5 dl grahamjauhoja
- 0,75 tl garam masalaa
- hippu kurkumaa
- hieman suolaa
- (3 - 4 tl hienoksi silputtuja tuoreen korianterin lehtiä)
- reilu 1 dl haaleaa vettä
- rypsiöljyä paistamiseen
Valmistus
-
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää sen verran vettä, että saat jäykän taikinan. On hyvä, jos jaksat vaivata taikinaa, kunnes se on rakenteeltaan kimmoisaa. Anna taikinan levätä peitettynä, mieluiten 1,5 - 2 tuntia.
-
Jauhota leivinalusta. Jaa taikina 8 osaan, pyöritä palloiksi. Kauli vajaan paistinpannun kokoisiksi ohuiksi lätyiksi.
-
Öljyä paistinpannu ja paista leivät yksi kerrallaan kummaltakin puolelta kypsiksi, lisää öljyä tarvittaessa. Laita valmiit leivät lautaselle kattilan kannen alle odottamaan koko satsin valmistumista. Tarjoa leivät mieluiten vielä lämpiminä.
-
Halutessasi voit korvata punajuuren perunalla tai herneillä tai tehdä perusroteja ilman juureksia ja mausteita.
Lähde
Päivi Mattila (Vegaia 3/2007)