Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Sivun muokkaustiedot

Sivun muokkaustiedot

Tässä kerromme ”Tiedote 20.1.2021 julkaistua tutkimusta ja sen uutisointia koskien” sivun muokkauksista. Lista koskee artikkelin tai kirjoituksen asiasisältöön liittyviä muutoksia ja korjauksia, kirjoitusvirheiden korjaamista ja esteettisyyteen liittyviä muokkauksia ei listata.

28.1.2021
Tiedote julkaistu.

3.2.2021
A-vitamiini alaotsikon alla viimeinen kappale muokattu vastaamaan tiedotteen englanninkielisen version muokkauksen yhteydessä löytynyttä tutkimusta. Lähdeluettelo päivitetty sisältämään viitattu tutkimus.

Alkuperäinen:
”Retinolipitoisuutta ei tiettävästi ole mitattu myöskään aikuisilta vegaaneilta, mutta kahdessa tutkimuksessa mitatut beetakaroteenipitoisuudet ovat olleet riittäviä (Waldmann ym. 2005, Elorinne ym. 2016).”

Muokattu:
”Retinolipitoisuus on mitattu tiettävästi vain yhdessä tutkimuksessa aikuisilta vegaaneilta. Vegaanien retinolipitoisuudet olivat tässä sveitsiläistutkimuksessa merkitsevästi sekasyöjiä pienempiä, mutta kuitenkin keskimäärin hyvällä tasolla. Beetakaroteenipitoisuudet olivat suurempia vegaanien ryhmässä. ( Schüpbach ym. 2107) Myös kahdessa muussa tutkimuksessa mitatut beetakaroteenipitoisuudet ovat olleet riittäviä (Waldmann ym. 2005, Elorinne ym. 2016).”