Ainekset
- 5 dl soijamaitoa
- 2 dl tattarijauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 25 g tuorehiivaa
- 1 - 1,5 dl maustamatonta soijajogurttia
- 3 rkl perunajauhoja
- ripaukset suolaa ja sokeria
- paistamiseen hyvää ruokaöljyä (pehmeän makuista auringonkukka-, rypsi- tai rapsiöljyä; oliiviöljy on liian kitkerää)
Valmistus
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen soijamaitoon.
- Sekoita joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Anna taikinan käydä peitettynä huoneenlämmössä vähintään neljä tuntia.
- Sekoita jogurtti, perunajauhot, suola ja sokeri hyvin keskenään.
- Yhdistä seokset, mutta älä sekoita voimakkaasti vaan kääntele jogurttiseos taikinan joukkoon esimerkiksi lastan avulla. Anna käydä vielä hetki. Taikinan pitäisi olla paksua ja "lohkeilevaa".
- Paista taikinasta blinipannulla (pieni valurautapannu) paksuja pannukakkuja miedolla lämmöllä.
Lähde
Elina Innanen, Johanna Kaipiainen ja Mia Kunnaskari (Vegaia 4/2007)