Gluteeniton banaanikakku

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 1,5 dl tattarijauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 dl riisijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • 150 g margariinia
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 2 banaania
  • 2 dl soija- tai muuta kasvimaitoa

Valmistus: 
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita kuivat aineet rasvaseokseen. Lisää sitten siirappi, muussatut banaanit ja kasvimaito, ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kaavi taikina n. 1,5 l:n vetoiseen rengasvuokaan (joka on leivitetty gluteenittomasti) ja paista n. 1 h 15 min, 150 °C:ssa.

Vegaaniliitto Facebookissa