Gluteenittomat vohvelit

Ruokatyyppi: 
Annoksia: 
4 kpl

Jos kaipaat erityisen kuohkeita lättyjä tai vohveleita, kannattaa taikinan nesteenä käyttää ainakin osittain vissyä. Vissytaikinaa ei kannata säilyttää taikinana kovin pitkään, jotta vissyn kuplat eivät kaikki karkaa ennen paistamista.

Ainekset: 
  • 2 dl maissijauhoa
  • 1 dl täysjyväriisijauhoa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,25 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 3 dl vissyä
  • 2 rkl öljyä
  • paistamiseen öljyä
Valmistus: 
  1. Laita vohvelirauta kuumenemaan.
  2. Sekoita maissijauhot, riisijauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri.
  3. Kaada kuivien aineiden sekaan vissy sekä öljy ja sekoita tasaiseksi.
  4. Öljyä vohvelirauta esim. silikonista pullasutia käyttämällä ja paista vohvelit rapeiksi.
  5. Tarjoile heti mansikkahillon ja soijavispin kera.
Lähde: 

Vegaaniliitto Facebookissa