Makaronilaatikko

Kuva: Elina Innanen, Chocochili

Härkäpapu-makaronilaatikko

Ruokatyyppi: 
Annoksia: 
4–6 annosta
Ainekset: 
  • 2,5 dl Vihreä härkä -härkäpapurouhetta
  • 1 l kasvislientä + 2 dl vuokaa varten
  • 400 g tummia makaroneja
  • 2 sipulia
  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja 
  • 1,5 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 1,5 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl oreganoa
  • mustapippuria myllystä
  • 4 dl kaurakermaa (Planti)
  • 1 rkl vehnäjauhoja
Valmistus: 
1. Huuhtele härkäpapurouhe huolellisesti ja keitä kasvisliemessä pehmeäksi (noin 15 minuuttia).
2. Keitä makaronit samalla, kun härkäpapurouhe kiehuu. Keitä makaroneja pari minuuttia vähemmän kuin pakkauksen ohjeessa sanotaan.
3. Silppua sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit.
4. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sipulisilppu ja balsamiviinietikka. Kuullota, kunnes sipuli alkaa pehmetä.
5. Sekoita savupaprikajauhe sipulisilpun joukkoon. Lisää pannulle härkäpapurouhe, silputut aurinkokuivatut tomaatit, oregano ja mustapippuri. Paista 1–2 minuuttia. Yhdistä makaronit ja härkäpapuseos.
6. Sekoita 2 desilitraa kaurakermaa ja vehnäjauhot yhteen. Sekoita se makaroniseoksen joukkoon ja levitä seos uunivuokaan.
7. Kaada laatikkoon 2 desilitraa kasvislientä ja pinnalle vielä 2 desilitraa kaurakermaa.
8. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.
9. Koristele valmis ruoka halutessasi tuoreella rucolalla tai basilikalla. Tarjoa makaronilaatikko ketsupin kanssa.
 
Lähde: 

Elina Innanen, Chocochili-blogi

Vegaaniliitto Facebookissa