Helppo suklaamousse

Ruokatyyppi: 

Mousse sopii kakkujen tekoon. Katso esim. suklaatäytekakkupohjan tai vaalean täytekakkupohjan ohjeet. Toimii myös jäätelönä!

Ainekset: 
  • 1 prk (2 dl) soija- tai kauravispiä
  • 50–100 g maidotonta suklaata
  • ripaus vaniljaa tai suolaa mausteeksi

Valmistus: 
  1. Vatkaa jääkaappikylmä soija- tai kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa ja sekoita se sitten vispin joukkoon.
  3. Käytä kakun täytteenä tai kuorrutteena, tai pakasta ja syö jäätelönä.
 
Minttusuklaamousse: Käytä maidotonta minttusuklaata.
 
Pähkinäsuklaamousse: Yhdistä sulatettuun suklaaseen 0,5–1 dl maapähkinä- tai muuta pähkinävoita.
 

Lähde: 

Eveliina Lundqvist ja Satu Saunio (Vegaia 1/2012)

Vegaaniliitto Facebookissa