Ainekset
- 1 sipuli
- 2 - 3 valkosipulin kynttä
- 1 tlk (435 g) kasvishernekeittoa
- 1 prk (70 g) tomaattipyrettä
- 1,5 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl korppujauhoja
- 2 tl mustapippuria
- 2 tl paprikamaustetta
- 2 tl kurkumaa
- 2 tl korianteria
- 2 tl persiljaa
- 1,5 tl chiliä
- rypsiöljyä tai grillauskastiketta paistamiseen
Valmistus
-
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä viileässä noin 10 minuuttia.
-
Ripottele leikkuulaudalle hieman jauhoja ja levitä taikina laudan päälle noin 2 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta noin 3 x 2 cm kokoisia ruutuja tai käytä pientä piparkakkumuottia.
-
Paista, uppopaista tai grillaa kebabit. Grillatessa voitele kebabit öljyllä tai grillauskastikkeella.
-
Tarjoile kebabeja vartaissa maissin, tomaatin, sipulin, paprikan, kesäkurpitsan tai sienien kera. Kebabit maistuvat myös lohkoperunoiden kanssa tai pita-leipien täytteenä. Tarjoile hernekebabit hernetsatsikin kera.
Lähde
Herne rokkaa - Herneruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni, 2008.