Hernekebab

Hernekebab. Kuva: Herne rokkaa - Herneruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni, 2008.

Hernekebab

Annoksia: 
25 kebabia, 5 annosta
Ainekset: 
  • 1 sipuli
  • 2 - 3 valkosipulin kynttä
  • 1 tlk (435 g) kasvishernekeittoa
  • 1 prk (70 g) tomaattipyrettä
  • 1,5 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 2 tl mustapippuria
  • 2 tl paprikamaustetta
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 tl korianteria
  • 2 tl persiljaa
  • 1,5 tl chiliä
  • rypsiöljyä tai grillauskastiketta paistamiseen

Valmistus: 
  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä viileässä noin 10 minuuttia.
  2. Ripottele leikkuulaudalle hieman jauhoja ja levitä taikina laudan päälle noin 2 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta noin 3 x 2 cm kokoisia ruutuja tai käytä pientä piparkakkumuottia.
  3. Paista, uppopaista tai grillaa kebabit. Grillatessa voitele kebabit öljyllä tai grillauskastikkeella.
  4. Tarjoile kebabeja vartaissa maissin, tomaatin, sipulin, paprikan, kesäkurpitsan tai sienien kera. Kebabit maistuvat myös lohkoperunoiden kanssa tai pita-leipien täytteenä. Tarjoile hernekebabit hernetsatsikin kera.
     

Lähde: 

Herne rokkaa - Herneruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni, 2008.

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa