Hernetsatsiki

Hernetsatsiki. Kuva: Herne rokkaa - Herneruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni, 2008.

Hernetsatsiki

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 2,5 dl (170 g) tuoreita herneitä tai pakasteherneitä
  • 500 g maustamatonta soijajogurttia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Valmistus: 
  1. Sulata herneet ja hienonna ne sauvasekoittimella tai perunanuijalla. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset yhteen kauhalla.
  2. Tarjoile hernetsatsiki hernekebabien kera tai dippikastikkeena perunalastuille ja tuoreille porkkana- ja kurkkutikuille.

 

Lähde: 

Herne rokkaa - Herneruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni, 2008.

Vegaaniliitto Facebookissa