Perunalaatikko

Perunalaatikko. Kuva: Amir Olavi (honeysucklebeet.blogspot.fi) ja Laura Nissinen (vegarome.blogspot.fi).

Imelletty perunalaatikko

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 2 kg jauhoisia perunoita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 0,75 l soija- tai kauramaitoa
  • 2 tl suolaa
  • 3 rkl margariinia
  • siirappia maun mukaan

Valmistus: 
  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori ne niin kuumina kuin mahdollista. 
  2. Soseuta perunat ja se koita joukkoon vehnäjauhot. Anna seoksen imeltyä lämpimässä paikassa vähintään 2-3 h tai yön yli. 
  3. Lisää imeltyneeseen seokseen soija- tai kauramaito, suola ja rasva. Sekoita hyvin. Seos on tässä vaiheessa melko juoksevaa. Maista ja lisää siirappia maun mukaan. 
  4. Kaada seos kahteen voideltuun uuni vuokaan. Älä täytä vuokia täyteen, sillä laatikko kiehuu kypsyessään voimakkaasti. Paista 150 asteessa n. 2 tuntia.

Lähde: 

Kuva: Amir Olavi (honeysucklebeet.blogspot.fi) ja Laura Nissinen (vegarome.blogspot.fi)

Vegaaniliitto Facebookissa