Kääretorttu

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
Pohja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,7 dl sokeria
  • 1 dl omenahilloa
  • 1 dl vettä
  • 0,25 dl öljyä
Leivinpaperille
  • sokeria
Väliin
  • puolukoita, kauravaniljakastiketta, vähän kinuskikastiketta 
  • tai omenahilloa
  • 0,5 dl (vatkattua) kauravaniljakastiketta ja 1 tl kanelia 
  • tai marjoja ja kauravaniljakastiketta

Valmistus: 
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää keskenään sekoitetut hillo, vesi ja öljy. Sekoita mahdollisimman vähän. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja levitä lusikalla pellin kokoiseksi.
  2. Paista 225 asteessa noin 8 - 10 min. Levyn ei tarvitse ruskettua, vaan saa jäädä vaaleaksi (reunoihin saa kuitenkin tulla väriä). Valmista täyte levyn kypsyessä.
  3. Kumoa kypsä levy heti toisen leivinpaperin päälle, jolle on ripoteltu sokeria. Leikkaa ohuelti levyn reunat pois. Levitä välittömästi täytteet levylle, hillo ensin ja sitten vaniljakastike/-kiisseli. Jätä reunoihin parin sentin verran ilman täytettä. Kääri varovaisesti rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Jos levy ehtii ennen käärimistä jäähtyä liikaa, se repeilee. Kääri leivinpaperi lopuksi rullan ympärille.
  4. Laita jääkaappiin vetäytymään. Kääretorttu on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.
 
Jos teet vaniljakiisseliä itse, voit jättää siitä sokerin halutessasi pois, sillä tulos on joka tapauksessa makea.

Lähde: 

Härkäpapua sarvista – fennovegaaninen keittokirja. Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi. Multikustannus 2006.

Vegaaniliitto Facebookissa