Kesäkurpitsakakku

Kesäkurpitsakakku. Kuva: Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi.

Kardemummainen kesäkurpitsakakku

Ruokatyyppi: 

Kesäkurpitsan käyttö leipomisen raaka-aineena saattaa olla monelle uusi mutta sitäkin mehevämpi juttu.

Ainekset: 
  • 1 dl vettä
  • 2 dl öljyä
  • 3 dl sokeria
  • 4 dl raastettua kesäkurpitsaa
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,25 tl leivinjauhetta

Valmistus: 
  1. Laita uuni kuumenemaan 170 °C:een ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Yhdistä vesi, öljy, sokeri, hienolla terällä raastettu kesäkurpitsa, vanilja, suola ja kardemumma ja sekoita.
  3. Sekoita ensin toisessa kulhossa vehnäjauhot, ruokasooda ja leivinjauhe ja yhdistä ne sitten märkien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Kaada taikina uunipellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
  5. Paista esilämmitetyssä uunissa 30 minuuttia eli kunnes kakun pinta on saanut kauniin värin ja kakku on sisältä kypsä.
  6. Anna jäähtyä, leikkaa annospaloiksi ja tarjoile.

Lähde: 

Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa