Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Kolmenlaisia keksejä

Kolmenlaisia keksejä

RuokatyyppiJälkiruoat, Keksit
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Soijaton, Vehnätön

Kolmenlaisia keksejä! Minttusuklaahippukeksejä, suklaahippu-kookoskeksejä ja gluteenittomia suklaahippu-kookoskeksejä. Keksien valmistuksesta on myös video Kamomillan konditorian alkuperäisessä ohjeessa.

Ainekset

Minttusuklaahippukeksit
  • 1,5 dl täysruokosokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl vaniljajauhetta (tai 1 rkl vaniljasokeria)
  • 0,75 dl vettä
  • 100 g vegaanista margariinia (suosittelen tummansinistä Keijua)
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 100 g maidotonta minttusuklaata (esim. Pirkka, Dammenberg, Plamil, Organica tai G&B)
Kookos-suklaahippukeksit
  • 1,5 dl täysruokosokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl vaniljajauhetta (tai 1 rkl vaniljasokeria)
  • 0,75 dl vettä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 100 g maidotonta suklaata (esim. Pirkka, Dammenberg, Plamil, Organica tai G&B)
Gluteenittomat kookos-suklaahippukeksit
  • 1,5 dl täysruokosokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl vaniljajauhetta (tai 1 rkl vaniljasokeria)
  • 0,75 dl vettä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta (suosittelen Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta)
  • 0,5 tl ksantaania
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 100 g maidotonta suklaata (esim. Pirkka, Dammenberg, Plamil, Organica tai G&B)

Valmistus

Minttusuklaahippukeksit
  1. Levitä leivinpaperi uunipellille ja laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
  2. Sekoita sokeri, suola, vanilja, vesi ja margariini haarukalla kulhossa. Seoksen ei tarvitse olla tässä vaiheessa erityisen tasaista.
  3. Sekoita vehnäjauhot ja ruokasooda ensin toisessa kulhossa keskenään ja sen jälkeen nesteiden sekaan. Sekoittaminen käy kivoiten haarukalla.
  4. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi terävällä veitsellä ja lisää suklaapalat taikinan joukkoon.
  5. Jaa taikina leivinpaperin päälle 14:än ja muotoile ne kekseiksi hellästi painamalla. Jos taikina meinaa tarttua käsiisi, kostuta käsiä hieman.
  6. Paista keksejä uunin keskitasolla 8–12 minuuttia. Keksit ovat valmiit, kun niiden reunat ovat saaneet hiukan väriä. Uunista tullessaan keksit ovat tosi pehmeitä, joten siirrä ne pois leivinpaperin päältä vasta aikaisintaan viiden minuutin kuluttua niiden valmistumisesta.
Kookos-suklaahippukeksit
  1. Levitä leivinpaperi uunipellille ja laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
  2. Sekoita sokeri, suola, vanilja, vesi ja öljy haarukalla kulhossa. Seoksen ei tarvitse olla tässä vaiheessa erityisen tasaista.
  3. Sekoita vehnäjauhot ja ruokasooda ensin toisessa kulhossa keskenään ja sen jälkeen nesteiden sekaan. Sekoittaminen käy kivoiten haarukalla.
  4. Sekoita taikinan joukkoon kookoshiutaleet ja pieniksi paloiksi leikattu suklaa.
  5. Jaa taikina leivinpaperin päälle 14:än osaan ja muotoile ne kekseiksi hellästi painamalla. Jos taikina meinaa tarttua käsiisi, kostuta käsiä hieman.
  6. Paista keksejä uunin keskitasolla 8–12 minuuttia. Keksit ovat valmiit, kun niiden reunat ovat saaneet hiukan väriä. Uunista tullessaan keksit ovat tosi pehmeitä, joten siirrä ne pois leivinpaperin päältä vasta aikaisintaan viiden minuutin kuluttua niiden valmistumisesta.
Gluteenittomat kookos-suklaahippukeksit
  1. Levitä leivinpaperi uunipellille ja laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
  2. Sekoita sokeri, suola, vanilja, vesi ja öljy haarukalla kulhossa. Seoksen ei tarvitse olla tässä vaiheessa erityisen tasaista.
  3. Sekoita jauhoseos, ksantaani ja ruokasooda ensin toisessa kulhossa keskenään ja sen jälkeen nesteiden sekaan. Sekoittaminen käy parhaiten haarukalla.
  4. Sekoita taikinan joukkoon kookoshiutaleet ja pieniksi paloiksi leikattu suklaa.
  5. Jaa taikina leivinpaperin päälle 14:än osaan ja muotoile ne kekseiksi hellästi painamalla. Jos taikina meinaa tarttua käsiisi, kostuta käsiä hieman.
  6. Paista keksejä uunin keskitasolla 8–12 minuuttia. Keksit ovat valmiit, kun niiden reunat ovat saaneet hiukan väriä. Uunista tullessaan keksit ovat tosi pehmeitä, joten siirrä ne pois leivinpaperin päältä vasta aikaisintaan viiden minuutin kuluttua niiden valmistumisesta.

Lähde

Satu Saunio, Kamomillan konditoria