Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Korealainen BBQ -nacho kahdeksalle

Korealainen BBQ -nacho kahdeksalle

RuokatyyppiKastikkeet, Padat, Pannuruoat
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Vehnätön

Ainekset

Pikakimchi
  • 450g keräkaalia
  • 2 rkl suolaa
  • 1 dl vettä
Kimchitahna
  • 1 rkl korealaista chilijauhetta
  • 0,5 rkl paprikajauhetta
  • 0,5 rkl sokeria
  • 2 rkl gluteenitonta soijakastiketta(esim. Urtekram Luomu Tamari Gluteeniton Soijakastike)
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 kevätsipulia
  • 1 pieni tai puolikas porkkana raastettuna
BBQ-soija
  • 250 g (n. 15 dl) Soijasuikaleita
  • 1 kasvisliemikuutio
BBQ-kastike
  • 1 dl gluteenitonta soijakastiketta(esim. Urtekram Luomu Tamari Gluteeniton Soijakastike)
  • 1 omena, hienonnettuna
  • 1 pieni sipuli, hienonnettuna
  • Noin peukalonpään kokoinen pala inkivääriä, hienonnettuna
  • 5 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
  • 5 rkl seesaminsiemeniä (esim. Risenta-seesaminsiemenet)
  • 0.8 dl sokeria
  • 2 rkl seesamiöljyä
Lisäksi
  • 1 sipuli suikaloituna
Vegaaninen hapankerma
  • 1.5 dl vegaanista majoneesia
  • 1.5 dl maustamatonta soijajogurttia
Vegaaninen nachokastike
  • 2 keskikokoista perunaa, pilkottuna
  • 1 porkkana, pilkottuna
  • 0.5 dl vettä
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 2 tl perunajauhoa
  • 1tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 3 rkl oluthiivahiutaleita
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1,5 tl suolaa
Lisäksi
  • 475g maissilastuja
  • 2 kevätsipulia silputtuna
  • 3 rkl seesaminsiemeniä (esim. Risenta-seesamisiemenet)

Valmistus

Kimchi
1. Leikkaa kaali suikaleiksi ja laita suikaleet isoon kulhoon.
2. Sekoita joukkoon suola ja vesi. Anna saostua noin 10 min.
3. Tee kimchitahna sekoittamalla kaikki ainekset.
4. Kaada kaalin suikaleet sitten lävikköön ja huuhtele ne kaksi kertaa kylmällä vedellä. Anna valua lävikössä.
5. Ravistele vielä kaalin suikaleista ylimääräinen vesi ja sekoita kaali ja kimuchitahna huolellisesti niin, että kaalin suikaleet ovat kokonaan tahnan peitossa.
6. Laita kimchi kannelliseen astiaan, lasipurkkiin tai säilytyspussiin.
BBQ -soija
1. Keitä soijasuikaleita kasvisliemessä kunnes vesi on haihtunut.
2. Soseuta sauvasekoittimella kaikki BBQ-kastikkeen ainekset. Anna soijasuikaleiden ja sipulin marinoitua vähintään 30 min.
3. Laita soijasuikaleet uunipellille ja lorauta mukaan reilusti seesamiöljyä.
4. Paista 250 asteessa pellillä uunissa n. 12 min.
Vegaaninen nachokastike
1. Laita perunat ja porkkanat kattilaan, jossa on vettä, ja kytke liesi päälle. Kun vesi kiehuu, keitä vielä 10 min.
2. Valuta vesi pois. Soseuta sauvasekoittimella perunat, porkkanat, vesi ja öljy. Lisää mukaan kaikki loput ainekset ja soseuta.
Vegaaninen hapankerma
1. Sekoita vegaaninen majoneesi ja maustamaton soijajugurtti yhteen.
Nachoannoksen kokoaminen
1. Aseta lautaselle maissilastuja.
2. Päällystä maistilastut BBQ-soijalla, kimchillä, vegaanisella hapankermalla sekä nachokastikkeella.
3. Koristele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.