Kurpitsakeitto

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 500 g keltaista kurpitsaa
  • 4 salottisipulia
  • 4 luomu valkosipulinkynttä
  • pieni pala tuoretta inkivääriä
  • hieman Reilun kaupan sitruunaruohon vartta
  • 1 rkl punaista thai-currytahnaa
  • 3 rkl cashewpähkinöitä
  • 4 rkl kasviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 tölkkiä (4x250ml) Reilun kaupan kookosmaitoa
  • 2 dl kasvislientä

Valmistus: 
  1. Kuori ja pilko kurpitsa ja kypsennä kuutiot pannulla pienessä vesitilkassa. Kuori ja pilko salottisipulit, valkosipulinkynnet ja  inkivääri. Pilko sitruunaruoho pieniksi palasiksi. Heitä ne kulhoon tai kannuun ja lisää vielä currytahna sekä pähkinät ja hienonna kaikki sauvasekoittimella hienoksi tahnaksi.
  2. Lämmitä öljy isossa kattilassa ja lisää tahna. Paista tahnaa kevyesti, kunnes se tummenee hieman. Lisää sitruunamehu, kookosmaito ja kasvisliemi. Kiehauta ja anna porista hetken. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lähde: 

Alkuperäinen ohje Marja Lindforsin kirjasta Kurpitsa.

Vegaaniliitto Facebookissa