Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Mantelikeksit

Mantelikeksit

RuokatyyppiJälkiruoat, Keksit
RuokavalioGluteeniton, Palkokasviton, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

  • 1 rkl pellavarouhetta
  • 2 rkl vettä
  • 3 dl mantelijauhoja
  • 0,5 dl muscovadosokeria tiukasti mittaan pakattuna
  • 1 dl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • hyppysellinen vaniljaa

Valmistus

  1. Sekoita pienessä kulhossa pellavarouhe ja vesi. Anna seoksen turvota viisi minuuttia.
  2. Mittaa loput aineet toiseen kulhoon ja sekoita ne. Muscovadosokerissa voi olla isompia klimppejä, joten riko ne sormin pienemmiksi.
  3. Kaada pellavalima kuivien aineiden joukkoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Taikina vaikuttaa tässä vaiheessa kuivalta ja muruiselta, mutta kun otat taikinaa golfpallon kokoisen annoksen käteesi, pystyt puristamaan sen tiiviiksi palloksi.
  4. Puristele taikinasta leivinpaperin päälle 10 palloa. Paista palloja 150-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Pallojen ei ole tarkoitus levitä paistamisen aikana. Keksit ovat valmiit, kun niiden reunat ja pohjat ovat saaneet kauniin ruskean värin.
  5. Anna keksien jäähtyä ja kovettua leivinpaperin päällä ainakin kymmenen minuuttia ennen niiden siirtämistä.

Lähde

Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi