Munakoisovuoka

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • oliiviöljyä
  • 1 munakoiso
  • 2–4 punasipulia
  • 1 paprika
  • 1 tlk kalamataoliiveja
  • 4–6 tomaattia
  • 1/2 pussillista soijapaloja tai soijasuikaleita
  • 1 kasvisliemikuutio
  • vettä
  • 2 annosta tomaattimarinadia

Valmistus: 
  1. Kuutioi munakoiso ja kuullota hetki öljyssä. Keitä soijapaloja tai -suikaleita muutama minuutti kasvisliemessä.
  2. Kerää vuokaan kuullotetut munakoisopalat, suikaloitu paprika, silputtu punasipuli, lohkotut tomaatit ja keitetyt ja siivilöidyt soijapalat. Lisää yleismarinadi ja sekoita huolella.
  3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia.
  4. Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden tai couscousin kanssa.

Lähde: 

Mia Kunnaskari ja Hanna-Leena Ylinen (Vegaia 1/2011)

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa