Paprikakiekot

Paprikakiekot. Kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsi -blogi.

Nopeat paprikakiekot

Annoksia: 
15 kpl

Nämä helpot ja nopeat pikkusuolaiset valmistuvat kädenkäänteessä. Valmiita vegaanisia taikinalevyjä löydät esimerkiksi Myllyn Paras tai Sunnuntai-merkkisenä. Voit halutessasi kuorruttaa rullat vielä soijajuustolla.

Ainekset: 
  • 5 valmista lehtitaikinalevyä
Tahna
  • 2 pientä paprikaa (eri värejä)
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • reipas nippu tuoretta basilikaa 
  • ripaus suolaa

Valmistus: 
  1. Valmista paprikatahna tehosekoittimessa. Varo soseuttamasta liikaa, tahna saa jäädä karkeaksi.
  2. Levitä jokaiselle taikinalevylle noin ruokalusikallinen paprikaseosta. Tahnaa saa jäädä yli kuorruttamista varten. Älä myöskään hukkaa rullista tekovaiheessa tursuavaa tahnaa pois.
  3. Pyörittele taikinalevyt rullalle ja leikkaa kolmeen noin 3 cm levyiseen osaan.
  4. Asettele kiekot uunipellille ja lusikoi loput tahnat kukkuraksi rullien päälle.
  5. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Lähde: 

Paula Heinonen, Pidempi korsi

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa