Oluiset blinit

Slaavilaisesta keittiöstä ovat tuttuja blinit, joita voi syödä monenlaisten täytteiden kera. Sopivia täytteitä ovat esimerkiksi punasipulihilloke, kurkkukaviaari, merileväkaviaari ja sienisalaatti.

Katso myös toinen blinien ohje.

Ainekset: 
  • 4 dl kauramaitoa

  • 1/3 pkt hiivaa
  • 
3 dl tattarijauhoja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 
½ pulloa olutta
  • 
1 dl sulatettua sinistä Keijua
  • 
1 tl suolaa

Valmistus: 
  1. 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon ja sekoita mukaan tattarijauhot. Pidä huoneenlämmössä yön yli.
  2. Lisää aamulla vehnäjauhot, olut, margariinisula ja suola.
  3. Paista runsaassa rasvassa noin sentin paksuisia kakkusia.

Lähde: 

Vegaia 4/2011

Vegaaniliitto Facebookissa