Paprikaa ja soijasuikaleita hapanimeläkastikkeessa

Ruokatyyppi: 
Annoksia: 
4 annosta
Ainekset: 
  • 1 l kasvislientä
  • 250 g soijasuikaleita
  • öljyä paistamiseen
  • 2 paprikaa
  • 1 prk ananaspaloja
  • 1 pieni chilipaprika tai 1 tl chilirouhetta
Kastike
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 prk (70 g) tomaattipyrettä
  • ananaspurkin mehu
  • 1 tl fariinisokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Valmistus: 
  1. Keitä soijasuikaleet kasvisliemessä. Pilko paprikat ja chili ja paista hetki pannulla öljyssä.
  2. Lisää ananaspalat (ota mehu talteen kastiketta varten) ja soijasuikaleet, joista kaadettu ylimääräinen liemi lävikön avulla.
  3. Sekoita kastike erillisessä astiassa, kaada pannulle, hämmennä ja anna hetken lämmetä.
  4. Tarjoile riisin tai ohran kanssa.

Lähde: 

Hanna-Leena Ylinen (Vegaia 4/2009)

Vegaaniliitto Facebookissa