Papudippi

Paputahna. Kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsi -blogi.

Paputahna

Ruokatyyppi: 

Tästä paputahnasta on moneksi. Käytä sitä leivän päälle, dippinä tai meksikolaistyyppisen ruuan kanssa. Ruokahalua herättelevänä alkupalana siihen sopii dipata vaikkapa rapeita ruisleipätikkuja, jotka valmistat paahtamalla ruisleipää ja viipaloimalla sen suikaleiksi.

Ainekset: 
  • 3 dl isoja valkoisia papuja 
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • n. 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl appelsiininmehua (tai sitruunan)
  • muutama tippa tabascoa 
  • ripaus suolaa ja sokeria (tai loraus agavesiirappia)
  • (1 rkl ravintohiivaa tuomaan juustoista makua)

Valmistus: 
  1. Kaikki ainekset tehosekoittimeen ja powerit päälle niin, että tuloksena on sileä tahna. Riippuen tahnan käyttötarkoituksesta voit halutessasi säädellä nesteen määrää. 

Lähde: 

Paula Heinonen, Pidempi korsi

Vegaaniliitto Facebookissa