Porkkanamuffinit

Ruokatyyppi: 

Nämä herkulliset muffinit eivät nimestään huolimatta maistu vain porkkanalta!

Ainekset: 
  • 2 dl jauhoja
  • 0,75 tl soodaa
  • 0,25 tl leivinjauhetta
  • 0,25 tl suolaa
  • 0,25 tl kanelia
  • 0,25 tl kuivattua inkivääriä
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 dl öljyä
  • 1 dl soijajogurttia
  • 1 tl vaniljaa
  • 2,5 dl porkkanaraastetta
  • 0,5 dl pähkinärouhetta
Kuorrute
  • 50 g huoneenlämpöistä tummansinistä Keiju-margariinia
  • 50 g maustamatonta soijatuorejuustoa (esimerkiksi Tofutti) huoneenlämpöisenä
  • 5 dl tomusokeria
  • 1 tl vanilja-aromia

Valmistus: 
  1. Sekoita keskenään sokeri, öljy, jogurtti ja vanilja. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset (jauhot, sooda, leivinjauhe, suola ja mausteet). Sekoita kunnolla. Lisää porkkanaraaste ja pähkinät.
  2. Täytä muffinssivuoat 2/3 täyteen. Paista noin 26 minuuttia 175-asteisessa uunissa, keskitasolla.
  3. Kuorrute: Vatkaa margariini ja tuorejuusto keskenään. Lisää tomusokeri vähissä erissä. Sekoita kuohkeaksi. Lisää lopuksi vanilja. Säilytä jääkaapissa käyttöön saakka.

Lähde: 
Isa Chandra Moskowitz & Terry Hope Romero: Vegan Cupcakes Take Over The World. Da Capo press 2006.

Vegaaniliitto Facebookissa