Savutofu-sourcream & onion -pizza (gluteeniton)

Annoksia: 
n. 20 suupalaa
Ainekset: 
Pohja
  • 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl gluteenitonta perunajauhoa
  • 1 rkl gluteenitonta soijajauhoa (soyolk)
  • 2 dl vettä
Täyte
  • 200g Jalotofu- kylmäsavutofua
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 keskikokoinen punasipuli
  • 0,75 dl Alpro maustamatonta soijajogurttia
  • 2 tl tilliä
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 1 tl valkosipulirouhetta
Oman maun mukaan
  • Tomaattipyrettä, sinappia, kevätsipulia, oluthiivahiutaleita, savupaprikaa ja cayennepippuria

Valmistus: 
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Tee pohja. Sekoita jauhot hyvin keskenään ennen veden lisäämistä. Muotoile taikinasta pallomainen kasa ja lopuksi ripottele hieman jauhoja taikinamassan päälle. Anna taikinan olla huoneenlämmössä samalla kun valmistat täytteen.
3. Pilko sipulit ja murskaa tofu haarukalla. Älä kaada tofun ”lientä” hukkaan! Kaada ensin liemi kulhoon, jossa aiot murskata tofun, ettei tofusta tule liian mautonta ja kuivaa.
4. Valmista sourcream & onion- dippipohja. Sekoita jogurtti, tilli, sipuli- ja valkosipulijauhe keskenään.
5. Muotoile pizzapohja leivinpaperille. Levitä tomaattipyrettä ja sinappia niin, että pohja on täytetty molemmilla. Ripottele oman makusi mukaan savupaprikaa ja cayennepippuria tomaatti-sinappiseoksen päälle. Sekoita sipulit sourcream-dippiin ja levittele se pizzapohjaan. Jos pizza näyttää liian kuivalta, lisää jogurttia enemmän. Lopuksi lisää murskattu tofu. Levitä tasaiseksi ja lisää oluthiivahiutaleita makusi mukaan. Vinkki: voit halutessasi koristella pizzan tuoreella vihreällä esim. rucolalla.
6. Paista uunissa n. 30 minuuttia, kunnes pizza on saanut hieman väriä pintaan.
7. Syö pizza :).

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa