Sitruunaruudut

Sitruunaruudut

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
Pohja
  • 150 g kasvimargariinia
  • 1 dl tomusokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja tai täysjyväriisijauhoja
Täyte
  • 150 g pehmeää tofua (silken)
  • 3 dl sokeria
  • Kahden sitruunan mehu (n. 1 dl)
  • Yhden sitruunan raastettu kuori (vain keltainen osa)
  • 2 rkl vehnäjauhoja tai riisijauhoja
  • 2 rkl maissitärkkelystä, perunajauhoja tai arrowjuurijauhetta

Valmistus: 
  1. Rasvaa ja jauhota kantikas piirakkavuoka (25 cm X 25 cm) ja laita uuni kuumenemaan 190 °C:een.
  2. Vatkaa margariini ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot sekaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Paista pohjaa esilämmitetyssä uunissa noin 20 minuuttia ja valmista tänä aikana sitruunatäyte.
 
Täyte
  1. Soseuta tofu tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sokeri, sitruunamehu sekä sitruunankuori ja sekoita. Lisää vielä jauhot ja tärkkelys ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja kypsennä uunissa 190 °C:ssa 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
  3. Anna leivonnaisen jäähtyä ja leikkaa se ruuduiksi. Siisteimmin tämä tapahtuu terävällä, isolla veitsellä, jonka terä on kasteltu.
  4. Siivilöi ruutujen päälle halutessasi tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
 
Vinkki: Sitruunan sijaan ruudut voi valmistaa myös limestä!
 

Lähde: 

Satu Saunio, Kamomillan konditoria

Vegaaniliitto Facebookissa

Vegaaniliitto Instagramissa