Soijarouhe-makaronilaatikko

Soijarouhe-makaronilaatikko. Kuva: Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.

Soijarouhe-makaronilaatikko

Ruokatyyppi: 
Ruokavalio: 
Ainekset: 
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 0,5 dl rypsiöljyä soijarouheen paistamiseen
  • n. 1 dl vettä soijarouheen kypsyttämiseen
  • 2,5 rkl soijakastiketta soijarouheen maustamiseen
  • 5 dl makaroneja
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikamaustetta
  • 0,5 tl (tai maun mukaan) tuoretta tai jauhettua chiliä tai cayennepippuria
  • 0,5 tl (tai maun mukaan) mustapippuria
  • 7 dl kaura- tai soijamaitoa
  • 0,25 dl rypsiöljyä makaronilaatikon pinnalle
  • 0,5–1 dl korppujauhoja makaronilaatikon pinnalle

Valmistus: 
  1. Valmista soijarouhe wokissa tai suurella pannulla: Kuumenna ensin öljy ja sekoita joukkoon soijarouhe. Paista soijarouhetta hieman ja lisää vesi kahdessa erässä samalla sekoittaen. Lisää pannulle myös soijakastike. Soijarouhe on valmista, kun kaikki vesi on imeytynyt.
  2. Keitä makaronit kypsiksi pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.
  3. Sekoita kaikki edellä mainitut ainekset, suola, öljy ja mausteet keskenään suurehkossa, noin kahden litran uunivuoassa.
  4. Kaada kauramaito uunivuokaan siten, että makaronit lähes peittyvät. Levitä rypsiöljy pinnalle. Ripottele korppujauhot pinnalle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  5. Tarjoile soijarouhe-makaronilaatikko ketsupin ja tuoresalaatin kera.
 
Vinkki: Lisää makaronilaatikkoon sipuli, porkkana tai paprika. Voit esipaistaa sipulia ja porkkanaa pannulla, mutta se ei ole välttämätöntä.
 

Lähde: 

Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.

Vegaaniliitto Facebookissa