Soijarouhepiirakka

Soijarouhepiirakka. Kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsi -blogi.

Soijarouhepiirakka

Ruokavalio: 
Ainekset: 
Pohja
  • 3 lehtitaikinalevyä (esim. Myllyn paras tai Sunnuntai)
Täyte
  • n. 3 dl valmista soijarouhetta
  • 1 sipuli
  • 2 tomaattia
  • aurinkokuivattua tomaattia
  • Cheezlyä tai muuta soijajuustoa (1/3 kiekosta raasteena)
  • suolaa, pippuria, chipotle tabascoa, grillimaustetta, paprikajauhetta, oreganoa
  • oliiviöljyä

Valmistus: 
  1. Sulata kolme lehtitaikinalevyä. Voitele vuoka ja venytä taikinalevyt suuriksi niin, että saat peitettyä vuoan. Reunoille saa jäädä repsottamaan paloja, jotka sitten käännetään täytteiden päälle.
  2. Kuutioi sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä. Lisää sekaan hyvin liotettu ja valutettu soijarouhe. Paista ja mausta suolalla, pippurilla, chipotlella ja grillimausteella.
  3. Aurinkokuivattu tomaatti maustaa kivasti pohjan, joten silppua niitä halutessasi pari ja ripottele pohjalle.
  4. Siivuta tomaatit. Lado ensin soijarouhe vuokaan, peitä se tomaatin siivuilla ja mausta oreganolla.
  5. Paista piirakkaa 15 minuuttia 225 asteessa ja lisää juusto päälle paistoajan puolessa välissä.

Lähde: 

Paula Heinonen, Pidempi korsi -blogi

Vegaaniliitto Facebookissa