Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Soijarouhepyörykät

Soijarouhepyörykät

RuokatyyppiMakkarat, Pihvit, Pyörykät
RuokavalioPähkinätön

Perinteikkäät lihapullat voi helposti ja herkullisesti tehdä myös soijarouheesta.

Ainekset

  • 1 pieni tai puolikas sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kiinteämaltoinen peruna
  • 2,5 dl tummaa soijarouhetta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl kaura- tai soijakermaa
  • 2 rkl kuivattua persiljaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1,5 rkl perunajauhoja
  • 2 tl paprikamaustetta
  • 1 tl murustettuja viherpippureita
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta peruna raastimen hienommalla terällä.
  2. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna pyörykkätaikinan vetäytyä noin 15 minuuttia.
  3. Muotoile taikinasta uunipellille pyöryköitä.
  4. Paista pyörykät pannulla reilussa rypsiöljyssä.
  5. Tarjoile pyörykät perunamuusin ja kermakastikkeen kera.

Lähde

Jere Nieminen: Vegaanin kotiruokakirja (Moreeni, 2010)