Tofupizza

Ruokatyyppi: 
Ruokavalio: 
Ainekset: 
  • 3 annosta tomaattimarinadia
  • 1 pkt (250 g) maustamatonta, kiinteää tofua
  • 1/5 pala hiivaa
  • vähän suolaa
  • 1/2 l vettä
  • vehnäjauhoja
  • oliiviöljyä
  • täytteitä (esim. ananaspaloja, oliiveja, paprikasuikaleita, punasipulirenkaita)

Valmistus: 
  1. Leikkaa tofu hyvin pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Sekoita tofuun yksi annos yleismarinadia ja anna maustua jääkaapissa.
  2. Tee pizzataikina 1–2 tuntia ennen leipomista liottamalla murennettu hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen, lisäämällä tilkka oliiviöljyä ja vaivaamalla vehnäjauhoja sekaan, kunnes taikinasta tulee pehmeän jähmeää. Kohota pyyhkeen alla.
  3. Kauli taikinasta kaksi pizzapohjaa ja käytä kumpaankin yksi annos yleismarinadia tomaattikastikkeeksi. Lisää täytteet ja
    päällimmäiseksi marinoidut tofukuutiot.
  4. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Lähde: 

Mia Kunnaskari ja Hanna-Leena Ylinen (Vegaia 1/2011)

Vegaaniliitto Facebookissa