Tulinen kvinoafarka

Ruokatyyppi: 
Ainekset: 
  • 4 dl kvinoaa (Reilun kaupan)
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 8 dl vettä
  • pari ruokalusikallista kasvimargariinia
  • 1/2 punainen paprika
  • 1/2 keltainen paprika
  • 1/2 vihreä paprika
  • 2 punasipulia
  • tuoretta chiliä oman maun mukaan
  • puoli pussia pehmeitä taateleita (Reilun kaupan)
  • puoli pussia  pähkinäsekoitusta (esim. suolaamattomia ja paahtamattomia manteleita, hassel-, cashew-, saksan- ja pekaanipähkinöitä)
  • 2,5 dl kaurakermaa
Valmistus: 
  1. Laita vesi kiehumaan ja lisää siihen kasvisliemikuutio. Mittaa kvinoa kattilaan ja anna keittyä noin 10 minuuttia. Nosta kattila sivuun ja anna nesteen imeytyä. Paahda sillä aikaa pähkinäsekoitusta kuivassa pannussa, niin että ne saavat vähän väriä ja alkavat tuoksua. Laita myös uuni kuumenemaan kahteensataan asteeseen. Kuutioi paprikat ja chilit sekä taatelit.
  2. Lisää kvinoaan margariini ja sekoita joukkoon myös taatelit ja pähkinät. Kaada seos uuninkestävään vuokaan, kaada päälle kaurakerma ja laita uuniin noin kahdeksikymmeneksi minuutiksi.
  3. Kuullota pannulla sipuli, paprikat ja chili, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Ota kvinoa-seos pois uunista kun se on ollut siellä 20 minuuttia ja sekoita siihen paprikat, chili sekä sipulit. Annostele kulhoihin ja laita annoksen päälle oman maun mukaan hedelmäsalsaa.

Vegaaniliitto Facebookissa