Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Valkopapu-suklaahippukeksit

Valkopapu-suklaahippukeksit

RuokatyyppiJälkiruoat, Keksit
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

  • 3.5 dl keitettyjä valkoisia papuja
  • 1 dl gluteenittomia kaurajauhoja (käytimme Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa)
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl fariinisokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 0,25 tl suolaa
  • 3 rkl margariinia
 
  • 100 g vegaanista tummaa suklaata isoiksi hipuiksi leikattuna

Valmistus

  1. Laita kaikki ainekset paitsi suklaa monitoimikoneeseen ja soseuta ainekset tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää siihen pari-kolme ruokalusikallista kaurajauhoja.
  2. Kaada seos kulhoon, lisää suklaahiput ja sekoita.
  3. Lusikoi taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  4. Reseptin aineksista  syntyy 12 keksiä. Paista 180 -asteisessa uunissa n. 18-20 min.