Ainekset
- 3.5 dl keitettyjä valkoisia papuja
- 1 dl gluteenittomia kaurajauhoja (käytimme Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa)
- 1 dl sokeria
- 0.5 dl fariinisokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl omenaviinietikkaa
- 0,25 tl suolaa
- 3 rkl margariinia
- 100 g vegaanista tummaa suklaata isoiksi hipuiksi leikattuna
Valmistus
- Laita kaikki ainekset paitsi suklaa monitoimikoneeseen ja soseuta ainekset tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää siihen pari-kolme ruokalusikallista kaurajauhoja.
- Kaada seos kulhoon, lisää suklaahiput ja sekoita.
- Lusikoi taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Reseptin aineksista syntyy 12 keksiä. Paista 180 -asteisessa uunissa n. 18-20 min.