Ainekset
- 1 prk soija- tai 2 prk kauravispiä (esim. Alpro tai Sunnuntai)
- 3 dl maustamatonta soijajogurttia
- 0,25 dl sitruunamehua
- 0,5 tl raastettua sitruunankuorta
- 0,5 dl sokeria
- 0,25 tl vaniljajauhetta (tai 1 rkl vaniljasokeria)
- 1 dl mantelijauhoja
Valmistus
- Vatkaa soijavispi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Mittaa loput ainekset toiseen kulhoon ja sekoita ne lusikalla tasaiseksi.
- Yhdistä massa soijavispin joukkoon ja sekoita varovaisesti tasaiseksi, jotta vaahdon ilmakuplat eivät karkaa.
- Laita pashamassa valumaan jääkaappiin kahvinsuodattimessa, talouspaperilla tai harsokankaalla vuoratussa siivilässä tai reikäpohjaisessa kukkaruukussa. Myös oikeaa pashamuottia voi tietysti käyttää, jos sellaisen omistaa.
- Odota seuraavaan päivään, kumoa varovaisesti tarjoiluvadille ja koristele esimerkiksi manteleilla tai rusinoilla.
Ohjeesta riittää kahteen kahvinsuodatinpussiin tai yhteen isompaan muottiin. Pashamassan voi syödä myös valuttamatta, jos on ihan kauhean kova kiire päästä maistelemaan, mutta sen maku ja rakenne eivät tietenkään ole samanlaiset kuin valutetussa pashassa.
Lähde
Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi