Ainekset
- 4-5 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- 4 punajuurta
- 0,5 dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 rkl agavesiirappia
- 0,5 dl tuoretta minttua
- 0,5 dl lehtipersiljaa
- 1 annos vegetonnikalaa (katso ohje esim. täältä)
- 1 dl saksanpähkinöitä
Kastike
- 1 rkl rusinoita
- 1 rkl kapriksia
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 punainen chili
- 0,5-0,75 dl oliiviöljyä
- 5 basilikanlehteä
- 2 rkl balsamicoa
- 2 rkl sitruunamehua
Valmistus
- Kuori juurekset ja leikkaa tasakokoisiksi, pienehköiksi paloiksi. Laita uunivuokaan tai pellille. Ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- Ripottele valmiiden juuresten päälle agavesiirappi ja hienonnetut yrtit.
- Tee kastike. Liota rusinoita kuumassa vedessä noin 5 min. Hienonna rusinat ja kaprikset. Viipaloi valkosipulikynsi ohuiksi siivuiksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset.
- Kaada kastike juuresten päälle ja sekoita nostellen.
- Lisää salaatin päälle vegetonnikala ja rouhittua saksanpähkinää.
Lähde
Sari Harjajärvi