Soijajogurtin tekeminen on erittäin helppoa ja edullista! Tarvitset vain termospullon ja muutaman ruoka-aineen. Valmiista jogurtista voi tehdä tuorejuustoa, josta tulee sivutuotteena vegaanista heraa. Herasta puolestaan voi tehdä vaikkapa kimchiä tai pikahapankaalia.
Ainekset
- 1 l maustamatonta soijamaitoa (määrä riippuu termospullon koosta)
- 3-4 rkl maustamatonta soijajogurttia
- 1 rkl sokeria
Valmistus
-
On erittäin tärkeää, että kaikki astiat ovat puhtaita. Huuhtele siis kaikki astiat kiehuvalla vedellä ennen kuin aloitat.
-
Kaada soijamaito kattilaan ja kuumenna kädenlämpöiseksi, ei sen kuumemmaksi. Lisää sokeri ja soijajogurtti ja vatkaa. Ei haittaa, jos seos jää vähän epätasaiseksi.
-
Kaada seos termospulloon ja sulje pullo korkilla. Anna pullon seistä huoneenlämmössä vuorokausi. Tämän jälkeen jogurtti on valmista. Siirrä se siis toiseen purkkiin ja jääkaappiin.
Lähde
Freja Högback, Vegaia 4/2014