Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Gluteenittomat vohvelit

Gluteenittomat vohvelit

RuokatyyppiJälkiruoat
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Soijaton, Vehnätön

Jos kaipaat erityisen kuohkeita lättyjä tai vohveleita, kannattaa taikinan nesteenä käyttää ainakin osittain vissyä. Vissytaikinaa ei kannata säilyttää taikinana kovin pitkään, jotta vissyn kuplat eivät kaikki karkaa ennen paistamista.

Ainekset

  • 2 dl maissijauhoa
  • 1 dl täysjyväriisijauhoa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,25 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 3 dl vissyä
  • 2 rkl öljyä
  • paistamiseen öljyä

Valmistus

  1. Laita vohvelirauta kuumenemaan.
  2. Sekoita maissijauhot, riisijauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri.
  3. Kaada kuivien aineiden sekaan vissy sekä öljy ja sekoita tasaiseksi.
  4. Öljyä vohvelirauta esim. silikonista pullasutia käyttämällä ja paista vohvelit rapeiksi.
  5. Tarjoile heti mansikkahillon ja soijavispin kera.

Lähde

Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi