Jos kaipaat erityisen kuohkeita lättyjä tai vohveleita, kannattaa taikinan nesteenä käyttää ainakin osittain vissyä. Vissytaikinaa ei kannata säilyttää taikinana kovin pitkään, jotta vissyn kuplat eivät kaikki karkaa ennen paistamista.
Ainekset
- 2 dl maissijauhoa
- 1 dl täysjyväriisijauhoa
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 0,25 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 3 dl vissyä
- 2 rkl öljyä
- paistamiseen öljyä
Valmistus
- Laita vohvelirauta kuumenemaan.
- Sekoita maissijauhot, riisijauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri.
- Kaada kuivien aineiden sekaan vissy sekä öljy ja sekoita tasaiseksi.
- Öljyä vohvelirauta esim. silikonista pullasutia käyttämällä ja paista vohvelit rapeiksi.
- Tarjoile heti mansikkahillon ja soijavispin kera.
Lähde
Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi