Ainekset
- 150 g maidotonta tummaa (minttu)suklaata
- 300 g pehmeää tofua eli silken tofua
- 1 dl kaura-, soija-, riisi- tai kookosmaitoa
- 1 rkl vaniljasokeria
- hyppysellinen suolaa
Valmistus
- Pilko suklaa paloiksi ja sulata se vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa.
- Valuta ylimääräiset nesteet pois pehmeästä tofusta. Soseuta se sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi.
- Lisää kasvimaito, vaniljasokeri sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vielä sulatettu suklaa ja sekoita.
- Jaa annoskulhoihin ja laita jääkaappiin kylmenemään vähintään kymmeneksi minuutiksi.
- Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi kookoshiutaleiden tai tuoreiden marjojen kera.
Lähde
Ohje muokattu Kamomillan konditorian suklaamousseohjeesta.