Ainekset
- 1 dl kahvia
- 4 dl kauramaitoa
- 1,5 dl rypsi- tai kookosöljyä
- 0,25 tl vaniljajauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kristallisuolaa (tai 0,5 tl perussuolaa)
- 5 dl ruokosokeria
- 7 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Kuorrute
- 0,5 dl kahvia
- hyppysellinen vaniljaa
- hyppysellinen kardemummaa
- hyppysellinen suolaa
- 5–6 dl tomusokeria
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja levitä leivinpaperi uunipellille.
- Sekoita kahvi, kauramaito, öljy, vanilja, kardemumma, suola ja sokeri.
- Mittaa ensin toiseen kulhoon vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita ne hyvin. Kaada jauhoseos nesteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Muutamat pienet paakut taikinassa eivät haittaa.
- Kaada taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle, paista esilämmitetyssä uunissa 35 minuuttia ja valmista sillä aikaa kuorrute.
- Mittaa kulhoon kahvi ja mausteet. Lisää tomusokeria desilitra kerrallaan hyvin sekoittaen, kunnes kuorrute on melko jämäkkää, mutta vielä levittyvää.
- Levitä kuorrute kuuman pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Leikkaa paloihin vielä, kun kuorrute on hieman lämmintä, jotta kuorrute ei leikatessa murru ruman näköiseksi. Anna ruutujen jäähtyä ja syö.
Lähde
Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi